• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Šef evropskih liberala podržao LP: Jaki liberali garant svjetlije budućnosti

Van Balen i LPCG

Predsjednik ALDE saveza evropskih liberala Hans Van Balen podržao je rad crnogorskih liberala i predstojeću predizbornu kampanju Liberalne partije za izbore 16. oktobra.

Van Balen je ocijenio da LP nudi građanima Crne Gore jasan proevropski i evroatlanski izbor. On je zato izrazio uvjerenje da će Liberalna partija biti stožer okupljanja liberala i da će objediniti sve liberalne glasove i osigurati snažnu liberalnu opciju u Crnoj Gori. To je garant svijetlije budućnosti Crne Gore kao evropske nacije, ocijenio je predsjednik ALDE.

Balen, koji je i poslanik u Evropskom parlamentu i počasni predsjednik Liberalne internacionale bio je gost Liberalne partije Crne Gore tokom višednevne posjete našoj državi. On se sastao sa rukovodstvom LP koje ga je upoznalo sa političkom situacijom u državi i daljim aktivnostima crnogorskih liberala. Balen je pozdravio dosadašnji rad LPCG kao članice ALDE saveza i kazao da će evropska liberalna porodica i on lično uvijek i na svakom mjestu biti podrška Liberalnoj partiji u Crnoj Gori.

Najavljena je i dalja saradnja LP sa savezom evropskih liberala na različitim projektima jačanja demokratije i slobodnog društva u Crnoj Gori. Liberali u Crnoj Gori prepoznati su kao progresivna snaga koja društvo gura naprijed a liberalne ideje neophodne su i našoj državi i Evropi, poručeno je na sastanku. Učešće liberala u vlasti od velikog je značaja za snažniji napredak Crne Gore i njene dalje atlanske i evroatlanske integracije.

Šef evropskih liberala, kao veliki prijetelj Crne Gore, oduševljen je našim prirodnim ljepotama i turističkom ponudom. On je najavio mogućnost da ponovo posjeti Crnu Goru već na jesen ove godine.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me