• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Popović-Hloben: Proširenje EU biće prioritet, Crna Gora lider regiona

popovic hloben

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović sastao se juče u Skupštini sa ambasadorom Slovačke Republike Nj.E. Romanom Hlobenom.

Ocijenjeno je da dvije države imaju snažne prijateljske veze i da je Slovačka uvijek bila podrška Crnoj Gori. Slovačka će, kao presjedavajuća EU, i u narednom periodu insistirati na prioritetnoj politici proširenja Evropske unije. Crna Gora, lider regiona, najviše je napredovala u procesu evro-atlanskih integracija, na čemu je Ambasador čestitao našoj državi.

Popović je kazao da su liberali utemeljivači i lokomotiva evropske ideje u Crnoj Gori i da je NATO članstvo velika potvrda ispravnosti naše politike. Nije lako biti liberal u tradicionalnom društvu Crne Gore, ali naše ideje guraju Crnu Goru naprijed, rekao je on.

Poslanik LP ocijenio je da je dobro što će se na izborima u oktorbu jasno profilisati proevropske snage za koje je Crna Gora dio civilizacije Zapada, te da će oni koji Crnu Goru i dalje vide na Istoku i van svih modernih i naprednih tokova, pokušavati da zaustave takav put. Popović je kazao i da su pokušaji ponižavanja Skupštine od strane opozicije samo dio jeftine političke kampanje uoči izbora.

Popović i Hloben razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji u državi i Evropi.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me