• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Liberali odali poštu žrtvama ratova 1990-ih godina

srebrenicalpcg2

Liberalna partija odala je poštu žrtvama ratova 1990-ih godina, a povodom Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici. Delegacija LP položila je cvijeće na spomen obilježije na Pobrežiju u Podgorici.

Liberali vjeruju da samo čiste prošlosti možemo imati čistu budućnost. Nažalost, krajem prošlog vijeka naši apeli i pozivi na mir većina nije čula, ali takvo naše zalaganje danas je temelj modernog crnogorskog društva i naš kapital sa kojim ponosno izlazimo pred sve ljude dobre volje.  Liberalna partija podržala je ranije i ustanovljavanje 11. jula kao Dana sjećanja na žrtve, koji je i ustanovljen kao takav Rezolucijom Evropskog parlamenta koju je Skupština Crne Gore ratifikovala.

Demistifakcija prošlosti, individualizacija krivice, oštra osuda svakog rezivionizma i promocija dijaloga, razuma i slobodnog društva obaveza je svih nas na koju nas podsjećaju sjene tragičnih žrtava.

Delegaciju LPCG činjeli su Potrpedsjednik LP Zdravko Šoć, Generalni sekretar Esad Šainović, portparol LP Ammar Borančić, predsjednik LP Podgorice Jovan Rabrenović.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me