• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Liberali spremni za samostalan nastup na izborima

PressLPCG

Liberalna partija Crne Gore spremna je za samostalan nastup na izborima u oktobru. Uvjereni smo da je takav put ispravan a liberali u Crnoj Gori nikada se nijesu sakrivali pred građanima i uvijek smo otvoreno zastupali interese građana i Crne Gore u koje iskreno vjerujemo. Ohrabreni smo i time što su se gotovo sve naše ideje i zalaganja pokazala vizionarskim i doživjela sjajne potvrde u Crnoj Gori, od ideje nezavisne i evropske Crne Gore pa do novčanih nadoknada majkama sa troje i više đece.

Liberalni put prepoznatljiv je i u Crnoj Gori i u Evropi, članstvom u Liberalnoj internacionali i ALDE savezu potvrdili smo kvalitet na međunarodnom planu, a u oktobru ćemo potvrditi kvalitet crnogorskih liberala i na nacionalnom nivou podrškom građana i građanki. Nijesmo pristajali na neprinicpijelne kompromise, bili smo otpor političkoj farsi koja se odvijala ispred Skupštine a sada je prenesena i u Skupštinu. Kao i uvijek bili smo glas razuma i čiste pameti u javnosti, u najboljem interesu građana. A oni to najbolje cijene i prepoznaju.

Odoljeli smo svim udarima i iskušenjima i izveli liberalnu ideju na čvrsti magistrani put sa kojeg više nikada neće skrenuti u Crnoj Gori. Liberalna partija zrela je i stabilna partija u kojoj ima mjesta za afirmaciju svakog pojedinca i njegovih ideja. Naša mladost, sa nekoliko stotina novih članova u periodu za nama, potvrda je da nove generacije prepoznaju Liberalnu partiju kao svoju kuću slobode. Odvažno, sa takvim kvalitetom i čistim rukama, spremni smo da izađemo pred svakoga.

Liberali su spremni i na saradnju sa onim političkim opcijama koje dijele slična uvjerenja, u cilju jačanja zajedničkih ideja i daljeg demokratskog i liberalnog puta Crne Gore i boljeg života njenih građana. U svakom slučaju, organi partije donijeće konačnu odluku odmah nakon zvaničnog raspisivanja parlamentarnih izbora.

LP je spremna i za lokalne izbore koji će se, zajedno sa parlamentarnim, održati u Kotoru i Budvi, a vjerovatno i Gusinju. LPCG dodatno jača svoju lokalnu strukturu na sjeveru države. Novi Odbori LP biće osnovani, nakon Rožaja i u Mojkovcu i Andrijevici o čemu ćemo uskoro obavijestiti javnost, čime će partijska infrastruktura biti gotovo u cjelosti zaokružena.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me