• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Mladi Liberali: Zakon o mladima usvojen, nastavljamo borbu

IMG 20160627 195256

Mladi Liberali Crne Gore čestititaju mladim ljudima i studentima u Crnoj Gori na usvajanju Zakona o mladima koji se prvi put donosi u našoj državi. Želimo da iskažemo posebnu zahvalnost poslaniku LP Andriji Popoviću koji se jedini aktivno uključio u diskusiju o Zakonu i amandmanima uticao na njegovo usavršavanje, ali i onim poslanicima koji su prepoznali potrebe mladih i podržali ove izmjene.

Uvjereni smo da će ovo biti prvi snažan korak ka institucionalnom organizovanju mladih i omladinskih organizacija ali i osnaživanju društvene uloge mladih ljudi koja će biti presudna za snažniji tempo reformi, demokratizacije i dostizanje standarda moderne Evrope.

Zadovoljni smo što je Skupština imala sluha za amandmane na Zakon koji su predviđeli da omladinsku politiku ne implementira samo Vlada, kako je bilo navedeno, nego i sve omladinske organizacije i organizacije mladih u civilnom sektoru. Ovo će, sigurni smo, pojačati kvalitet politike za mlade i njihovog aktivizma.

Nastavićemo da se borimo i protiv ograničenja koja su ostala u Zakonu u članu 22., a koja ograničavaju političko djelovanje mladih i omogućavaju državi i Vladi monopol i kontrolu nad političkim djelovanjem mladih. Značajna podrška poslanika i veliki broj uzdržanih glasova u Skupštini ostavlja nam prostor za dalji rad i liberalizaciju standarda omaladinske politike po uzoru na države Evropske unije u čemu ćemo i dalje, uvjeren sam, imati podršku studentskih i nevladinih organizacija.

Ammar Borančić,

Predsjednik Mladih Liberala Crne Gore


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me