• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Sud naše politike daće građani a ne naručena istraživanja

PressLPCG

Crnogorski građani imaju pravo na istinite i tačne informacije o njihovim političkim predstavnicima, a pojedine istraživačke agencije, čini se, ne doprinose tome na fer i korektan način. Nevjerovatno je da Cedem već tradicionalno iz svoji istraživanaj izostavlja Liberalnu partiju i lidera i poslanika liberala Andriju Popovića.

Neshvatljivo je da parlamentarnu partiju, članicu vladajuće koalicije neko godinama ignoriše u javnim objavama i ne informiše javnost o njenom rejtingu. Isto tako, konstantno ignorisanje rejtinga poslanika i predsjednika Andrije Popovića vrijeđa razum. Lider jedne parlamentarne partije, sa snažnom infrastrukturom u gotovo svim Opštinama i nacionalnom pokrivenošću, koji je uz to i jedan od najtrofejnijih sportista Crne Gore i danas aktivno sportski angažovan kao šef crnogorske olimpijske delegacije, što je najveća počast jedne države, mora biti jasno afirmisan u istraživanju koje se prezentuje građanima.

Ne želimo da vjerujemo da se ovakve stvari godinama namjerno ponavljaju, uprkos našim stalnim apelima, ali vjerovatno da postoji objašnjenje za stalne pokušaje marginalizacije crnogorskih liberala i liberalne politike u Crnoj Gori koja nije beznačajna. Voljeli bi da se javnost upozna i sa istraživanjima koja su nedavno urađena za potrebe najjače opozicione grupacije koja jasnije prikazuju poziciju Liberalne partije na političkoj sceni.

Liberalna partija će, kao članica Liberalne internacionalne, ALDE saveza i vladajuće koalicije nastaviti da promoviše ideje slobodnog društva i ekonomskog napretka, a konačni sud naše politike neće davati naručena agencijska istraživanja nego građani Crne Gore na izborima.

PR služba Liberalne partije


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me