• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Bezbijednost u Kotoru sve gora, moramo vratiti mir

PressLPCG

Liberalna partija Crne Gore izražava veliko ogorčenje i zabrinutost zbog kontinuiranih kriminalnih dešavanja u Kotoru, kojima se narušava bezbijednosti građana, turista i imovine.

Svjedoci smo da u zadnjih par godina Kotor koji sa svojom bogatom istorijom je uvijek bio primjer jednog mirnog grada, se pretvorio u pravu noćnu moru za stanovnike drevnog grada. Brojna nerazjašnjena ubistva, otuđivanje i paljenje imovine, pa sve do neovlaštenog postavljanja video nadzora, koji su u svakom trenutku narušavali i privatnost svima nama, navela nas je da iniciramo formiranje Centra bezbjednosti Kotor. Liberali još od aparila skreću pažnju na ove probleme a isto pitanje postavljeno je i premijeru Đukanoviću na Premijerskom satu u Skupštini Crne Gore.

Bezbijednost u gradu sve je gora i potrebna je hitna rekcija pa će u skladu sa procedurom poslanik Liberalne partije Andrija Popović upititi zahtjev za hitnu sjednicu Odbora za bezbijednost i odbranu predsjedniku Mevludinu Nuhodžiću, kao a od predsjednika Filipa Vujanovića zatražiće sazivanje sjednice Savjeta za bezbijednost i odbranu Crne Gore, kako bi se zajedno sa ministarstvom unitrasnjih poslova Crne Gore pokušalo povratiti povjerenje i mir i uspostaviti red na području opštine Kotor.

Odbornički klub Liberalne partije u Kotoru će od predsjednika Skupštine opštine Kotor Nikole Bukilice u skladu sa poslovnikom zatražiti vanrednu sjednicu Skupštine Opštine na kojoj bi se donijeli zaključci koji bi se uputili relevantnim institucijama, a sve u cilju uspostavljanja normalnog života i blagostanja u Kotoru, gradu koji je na svjetskoj mapi prepoznat kao svjetska turistička destinacija i koji sa svojom bogatom istorijom i građanima koji su poznati po miru i toleranciji se vrati u normalno i stanje koje mu realno pripada.

PR služba Liberalne partije


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me