• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Predsjednik Skupštine treba biti poslanik/ca vladajuće koalicije

PressLPCG

Liberalna partija vjeruje da je logično, prirodno i politički očekivano da novi predsjednik Skupštine Crne Gore bude jedan od inicijatora razrješenja bivšeg predsjednika Skupštine. Jedan od 36 poslanika iz redova Liberalne partije, BS, HGI, Force ili DPS, odnosno poslanik vladajuće koalicije. Liberali su uvijek,na nivou principa,upozoravali da bilo čiji partijski interesi ne mogu biti ispred volje građana.

Poslanik LP, Andrija Popović, ranije je predložio da na čelo Skupštine,do kraja mandata,dođe poslanik iz redova partija manjinskih naroda, na taj način pokazali bi crnogorsku širinu, građanski duh a konačno i jedan od najviših državnih funkcionera bio bi predstavnik manjina.

Mislimo da nije normalno i logično, uz svo dužno poštovanje prema aktuelnom kandidatu za ovu funkciju Darku Pajoviću i njegovoj partiji, da predsjednik Skupštine može biti neko ko nije dio vladajuće koalicije i većine i za koga nije jasno da li je opozicija ili je vlast. Uz to,paradoksalno je da većina predlagača takvog Prijedloga rješenja budu poslanici vladajuće koalicije,bez koalicionog Sporazuma sa Pozitivnom Crnom Gorom a zbog jednostranog raskida koalicionog Sporazuma od strane SDP, u januaru ove godine, smo nedavno razriješili bivšeg Predsjednika Skupstine,Ranka Krivokapica.Iako,moramo priznati specifičnost crnogorskog političkog trenutka,sada su gotovo svi, kako parlamentarni tako i vanparlamentarni subjekti,na crnogorskoj političkoj sceni i vlast i opozicija.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me