• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Liberali odali poštu stradalim borcima za pravo, čast i slobodu Crne Gore

polaganjevijencaLP21.maj

Povodom Dana nezavisnosti Crne Gore i jubileja, decenije obnove nezavisnosti, delegacija Liberalne partije na čelu sa predsjednikom Andrijom Popovićem, zajedno sa građanima položila je vijenac u Buljarici na lokalitetu austro-ugarskog logora iz perioda 1916.-1918 godine. Liberali su odali poštu stradalim crnogorskim građanima i borcima za pravo, čast i slobodu Crne Gore.

Mi se sa ponosom danas sjećamo tih ljudi, koji su svoju žrtvu zauvjek ugradili u temelje današnje savremene Crne Gore, zato smo dužni kao država i kao institucije da ovdje na ovom mjestu im se odužimo najmanje što su zaslužili, a to je da nakon 100 godina od njihovog stradanja dobiju svoje obilježje.

Ovaj logor se ispostavilo i kao mjesto vječnog doma mnogih od njih, đece, žena imuškaraca. Sa žaljenjem moramo da konstatujemo da do dana današnjeg nijesmo došli do ni jednog pisanog validnog dokumenta koji svjedoči o stradanju ovih ljudi, sem onoga što su sjećanja mještana. Žrtve ovog logora su u najvećem broju bile sa područja Podgorice, Danilovgrada, Nikšića i koristimo ovu priliku da pozovemo njihove potomke da nam pomognu u razotkrivanju, kazao je lider liberala Popović.

LP je u komunikaciji sa Ministarstvom kulture i sa drugim institucijama koje se bave ovim tužnim događajem, i sigurni smo da će iduće godine ovdje postojati spomenik koji će svjedočiti o stradanju ovih ljudi.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me