• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Liberali sa evropskim poslanicima razgovarali o novoj Vladi

 PressLPCG

Rukovodstvo Liberalne partije razgovaralo je danas sa poslanicima Evropskog parlamenta o aktuelnoj političkoj situaciji, formiranju nove Vlade ali i daljim integracijama Crne Gore u EU i NATO saveze. Evropske parlamentarce iz redova ALDE saveza evropskih liberala, Jasenka Selimovića i Joza Radoša, primio je poslanik crnogorskih liberala Andrija Popović sa saradnicima.

Delegacije su razgovarale o važnosti liberala i liberalne ideje za Crnu Goru i njen dalji i snažniji napredak. Važnost jačanja crnogorskih liberala prepoznata je i u Evropi i naši parneri biće snažan podsticaj daljem rastu Liberalne partije i implementaciji liberalnog programa među građanima.

Pozicija Liberala na predstojećim parlamentarnim izborima biće jasna i otvorena prema svima koji dijele temeljne vrijednosti evropske demokratije i ideje slobode. Građani liberale prepoznaju kao čistu i principijelnu snagu koja mora nastaviti da doprinosi boljitku života svakog građanina kroz dalji rad u Skupštini.

Popović je njih upoznao sa dešavanjima koja potresaju crnogorsku političku scenu i ulogom koju Liberalna partija ima u doprinosu rješavanja takve krize. Liberali su podržali sporazum koji je trebao da doprinese izgradni povjerenja među političkim subjektima, ali su najavili da neće podržati i lex specialis koji ruši sve ustavne i zakonske norme i pravne tjekovine i Crne Gore i Evrope. On je njima obrazložio aktuelna dešavanja oko formiranje Vlade koja ne poznaje evropska praksa.

Oni su razgovarali i o integracijama Crne Gore ka EU i NATO članstvu i konstatovali ostvareni napredak ali i identifikovali ključne oblasti u kojima je potrebno snažno nastaviti takvim tempom u susret punopravnom članstvu Crne Gore u NATO savez.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me