• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Prihvatili prijedlog LP: Odbor će saslušati čelnike MUP-a i ACV

Skupstina CG Odbor 24092015

Liberalna partija preko poslanika Andrije Popovića zahtijevala je kontrolno saslušanje čelnika Ministarstva unutrašnjih poslova i Agencije za civilno vazduhoplovstvo pred skupštinskim Odborom za zdravstvo, rad i socijalno staranje, što je danas na ovom tijelu i prihvaćeno.

Odbor će danas uputiti dopise čelnicima Minisarsta untrašnjih poslova, Agencije za civilno vazduhoplovstvo, Kliničkog centra Crne Gore, Ministarstva zdravlja i rukovodiocima helikopterske jedinice, da se u roku od 8 dana izjasne o nastaloj, konfuznoj, situaciji. Ukoliko predstavnici ovih organa ne uspiju da obrazalože Odboru i javnosti problem upotrebe helikoptera u medicinske svrhe, Odbor će ih pozvati na kontrolno saslušanje.

Prema ranije saopštenim stavovima MUP-a i ACV, zakonska regulativa Crne Gore onemogućava državnom organu da pruža takvu vrstu medicinske pomoći građanima uz pomoć helikoptera.

Premda su oni, ipak, iskazali razumijevanje kakve posljedice ovakvo tumačenje može imati po zdravlje i živote građana, želimo da pred javnošću i poslanicima takve stavove detaljno obrazlože. Ukoliko je neophodno, moguće je i mijenjati zakonsku regulativu koja treba da služi u najboljem interesu građanima, a ne birokratskim procedurama.

Važno je podsjetiti koliko je života građana u najtežim okolnostima do sada uspjela da sačuva upotreba helikoptera u cilju medicinske zaštite građana. Takav doprinos nemjerljiv je i nedopustivo je ukidanje ovog sredstva građanima i građankama.

 
PR služba LPCG
 

Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me