• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Liberali obišli sjever Crne Gore i razgovarali sa građanima

lpsjever

Rukovodstvo Liberalne partije posjetilo je dio odbora LP na sjeveru države. Predstavnici liberala u sjevernim opštinama upoznali su rukovodstvo sa problemima lokalnih zajednica i izazovima sa kojima se suočavaju građani ovih mjesta.

Na sastanku sa članovima Odbora LP Gusinja, rukovodstvo je informisano o komplikovanoj političkoj situaciji i krizi lokalnog parlamenta koja traje već godinu dana, od kada nije održana sjednica Skupštine Opštine Gusinje a koja mora zasijedati jednom u tri mjeseca. Problem jeste i neusvajanje Budžeta Opštine Gusinje u zakonskm roku, što je potpuno hendikepiralo lokalnu upravu kao servis građana. Niz nezakonitosti i otvorenog kršenja zakona države dovelo je Gusinje u ćorsokak, a LP će uraditi sve i na svim nivoima ka hitnom rješavanju ove situacije.

Rukovodstvo LP susrelo se i sa rukovodstvom Partije za Gusinje, najvećom opozicionom partijom u Gusinju, sa kojom su liberali nastupali u predizbornoj koaliciji na lokalnim izborima u ovoj Opštini.

Bjelopoljski liberali upoznali su rukovodstvo LP sa lošom ekonomskom i socijalnom situacijom u ovom gradu. Oni su posebnu pažnju skrenuli na probleme zdravstvenog sistema u Bijelom Polju ali i zapošljavanja mladih ljudi. Oni su pohvalili rad poslanika LPCG kroz usvajanje zakona o zaštiti materinstva koji je omogućio nadoknade majkama sa troje i više đece ali i druge zakone koje je LP predala Skupštini a koji su usvojeni, Zakon o zaštiti potrošača korisnika finansijskih usluga i Zakon o ličnom stečaju.

Poslanik LP Andrija Popović nastaviće da se zalaže u Skupštini za rješavane i veću vidljivost problema koji su građani sjevera identifikovali kao goruće. Popović je u nastavku obilaska razgovarao sa mnogobrojnim građanima na sjeveru koji su se interesovali za aktuelnu političku i ekonomsku situaciju.

Delegaciju rukovodstva LP, sa predsjednikom Popovićem na čelu, činjeli su Generalni sekretar Esad Esko Šainović, potpredsjednik Zdravko Šoć i portparol LP Ammar Borančić.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me