• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Čestitka LPCG povodom Dana Opštine Budva

Građanima i građankama Budve te rukovodstvu i odbornicima, u svoje lično i u ime Liberalne partije Crne Gore čestitam 22. novembar Dan Opštine Budva.

Budva je u svakom vremenu bila važan simbol Crne Gore, slika njenog progresa i napretka. Kao moderna i savremena metropola Budva je privlačila ljude sa svih meridijana koji su dolazili i divili se ljepotama ovog grada ali i Crne Gore. Sve to dalo je ovom gradu zamah u razvoju koji se činio nezaustavljivim.

Međutim, pogrešna i krtkovida politika kojoj Budva svjedoči posljednjih godina potpuno je zaustavila bilo kakav progres i razvoj Budve ali i ugrozila njen imidž kao savremene metropole. Od mjesta slavljenja različitosti i mediteranskog duha, Budvu pokušavaju da pretvore u srednjovjekovnu kasabu koja se okrenuta isključivo istoriji i sama sebi, umjesto da je otvorena prema svijetu i okrenuta prema naprijed.

Ubijeđen sam da će Budva, kao drevni mediteranski grad, umjeti da pronađe ispravan put ka napretku i poboljšanju kvaliteta života svih njenih građana ali i ka mjestu koje zaslužuje na mapi Evrope i svijeta.

Andrija Popović,

Predśednik Liberalne partije Crne Gore


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me