• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP proslavila jubilej: Bili smo dio svih istorijskih odluka za Crnu Goru

Liberalna partija obilježila je 11 godina od osnivanja partije ali i jubilej 25 godina liberalizma u Crnoj Gori. Liberalna partija Crne Gore osnovana je 31. oktobra 2004. godine, okupljajući i baštineći liberalne ideje, slobodnog pojedinca, slobodnog društva, građanskih i ljudskih prava, slobodnog tržišta i suverene Crne Gore.

Svečanost crnogorskih liberala okupila je preko tri stotine zvanica, ambasadora, predstavnika političkih partija, civilnog sektora, vjerskih zajednica, društvenog i javnog života ali i prijatelja Liberalne partije. Gostima su se obratili predsjednik LPCG Andrija Popović kao i visoki funkcioner ALDE saveza evropskih liberala i bivši ministar odbrane Slovenije, veliki prijatelj Crne Gore, g. Roman Jakič.

Popović je naveo da je Crna Gora, ikao posljednja država koja je napustila jugoslovenski koncept, danas lider u integracijama i pred vratima EU i NATO saveza. On je istakao da je Liberalna partija bila važan dio svih tih, istorijskih, procesa u protekloj deceniji, od referendum 2006., preko otvaranja pregovora sa EU do pozivnice za NATO članstvo. On je rekao da borba za demokratiju i građanska prava nikad nije završena i da je Crnoj Gori, više nego ikada, potrebna kultura dijaloga, tolerancije i parlamentarizma ali i snažna edukacija svakog pojedinca i emancipacija društva u cjelini.

SvecanostLPCG

Roman Jakič iz ALDE saveza rekao je da mu je posebna čast biti sa liberalima i nakon 25 godina jer je i 1990. godine bio gost na Cetinju prilikom osnivanja crnogorskih liberala. On je kazao da je LP važan partner na svjetskim i evropskim adresama, kao član Liberalne internacionale i ALDE saveza. U tom smislu, LP će uvijek imati podršku za nastavak reformi i demokratizacije kao dio budućih vlada Crne Gore.

Liberalna partija Crne Gore dobila je pozdravne poruke i čestitke od počasnog predsjednika Liberalne internacionale i evropskog poslanika Hansa van Balena, Reformskog pokreta vladajuće liberalne partije u Belgiji, Liberalnih demokrata Velike Britanije, Švedske liberalne partije, Slovenačkih liberala premijera Mira Cerara, Afričkog liberalnog saveza kao i brojnih domaćih partnera i organizacija.

PR služba Liberalne partije


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me