• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Barski Liberali: Zaustaviti stihijsku raspordaju svih resursa Bara

Nosilac liste Barskih liberala Dr Aleksandar Vujičić, gostujući danas u debati na Radio Baru, pretstavio je socijalni i ekonomski program liste „Barski Liberali“ za izbore 25. maja u tom gradu.

Najveći problem Bara jeste neplanska rasprodaja svih prirodnih resursa grada, bez ideje održivog razvoja i očuvanja tih dobara za buduće generacije, a sve to iz razloga jednokratne kupovine socijalnog mira u gradu. Takva politika, mora se zaustaviti, jer dugoročno donosi samo dugove i još veće osiromašenje građanstva.

U cilju ekonomskog oporavka Bara, zalagaćemo se afirmaciju sportskog i zdravstvenog turizma za koji imamo savršene uslove, mediteransku klimu i infrastukturu za sportske događaje. U tom smislu, naš grad bi ubirao sredstva od takvih događaja koja bi se dalje ulagala u sportske organizacije i razvoj sporta, promovišući Bar kao sportski centar Balkana i Mediterana.

Osim sporta, ono što je najznačajnije za privredu Bara jesu pomorci. Zalagaćemo se za formiranje svojevrsnog Biroa za pomorce koji bi obezbijedio tim ljudima da u kratkom vremenskom periodu i na jednom mjestu regulišu sve administrativne i ostale potrebštine. Značaj takvog biroa veliki je i za pomorce i za naš grad, naročito ako znamo da od pomoraca Bar mjesečno privređuje preko 6 miliona eura.

Dr Vujičić najavio je da će liberali u Baru nastaviti zalaganje za prava samohranih majki i majki sa troje i više đece i preko 15 godina radnog staža, kao poseban problem našeg grada koji sve više postaje grad starih, dok je natalitet u padu a broj mladih koji se iseljavaju iz Bara u stalnom porastu.  Barski liberali, zato, smatraju da je značajan problem i nesposobnost lokalne uprave da zbrine starija lica i đecu i obezbijedi izgradnju doma za stare i još jednog vrtića u gradu, na čemu će LP posebno insistirati u narednom periodu.

Vrijeme je pokazalo da su naše ideje uvijek bile usmjerene na dobrobit svih građana i Crne Gore i grada Bara i da smo uvijek bili najdosljednija i isravna alternativa svima. Uvjereni smo da će građani Bara to, kao i uvijek, prepoznati i 25. maja i da će ovakve naše ideje zaživjeti u korist svih u gradu pod Rumijom.

Informativna služba Izbornog štaba LPCG Bar


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me