• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Rabrenović: Lekić potvrdio da se distancirao od Crne Gore

Zaprepašćeni smo i šokirani izjavom nosioca liste Demokratskog fronta za izbore u Glavnom gradu Podgorici koji moto „E viva Montenegro“ dovodi u ravan fašisoidnih pokliča. Da li je moguće da neko ko je formalno vrlo obrazovan može da izgovori takve stvari i to na račun crnogorskih liberala. Nazvati poklič „E viva Montenegro“ fašisoidnim može samo neko ko je krajnje zlonamjeran, da ne upotrijebimo neki prikladniji izraz. U maniru koji ne dolikuje politički ozbiljnoj osobi izvlačeći aluzije zadnje vrste i u pokušaju da se opere od anti državnih povika iz Berana, pretedent na mjesto Gradonačelnika Podgorice, na najgrublji način uvrijedi čitav jedan pokret, pokret za suverenu Crnu Goru, koji smo predvodili mi liberali. Svojim izrečenim stavovima u javnosti nedvosmisleno je i potpuno otvoreno potvrdio da je danas na još većoj distanci od države Crne Gore i da njemu i onima koje predvodi smetaju samostalnost, suverenost i vječnost Crne Gore.

Vašom nesmotrenom, ili namjerno grubom kvalifikacijom ste uvrijedili hiljade rodoljuba oličenih u liku liberala, hiljade i hiljade časnih liberalnih demokrata, koji sve nacije i vjere doživljavaju bratski i prijateljski. Uvrijedili ste nas jer ste svjesni da od nas glasa dobiti nećete, uvrijedli ste nas i sebe razotkrili i prikazali kakvi ste stvarno i što vam je politički motiv da budete na čelu jedne grupacije. Uvrijedili ste, nazivajući fašisoidnim, i one desatine hiljada mladih svih nacija koji na sportskim takmičenjima kliču E viva Montenegro, uvrijedili ste i sve one ponosne sportiste koji odgovaraju istim pokličem.  Uvrijedili ste nas koji vjerujemo u suživot svih naroda, nacija, vjera, uvrijedili ste i naše protivljenje ratovima na prostorima bivše SFRJ, uvrijedili ste onu mladost koja je po crnogorskim trgovima pjevala Crnoj Gori, uzdižući je u svoj slavi i sjaju koji za nas ima.

Pitanje je da li ćete otići još dalje ili, ćete se samo zadržati na tome da je poklič „živjela Crna Gora“ fašisoidan. Da li je ovo poruka, od vaše grupacije, šta čeka Crnogorce i liberale ukoliko budete imali većinu u Podgorici, jer po vama smo i mi fašisoidni, jer volimo svoju državu i kličemo joj, a ne nekoj susjednoj. Postupate politićki diletantski, pokušavajući da dobijete glasove liberala pričajući im bajke, ali im istovremeno kažete da je poklič ljubavi i žudnje za svojom državom fašisoidan.

Kako reče Ciceron “Istorija je učiteljica zivota”, pokušajte izvući pouku iz nje, ne ponavljajte greške onih koje predvodite. Nadamo se da vam Ciceron nije fašisoidan kao liberali. 

E Viva Montenegro!

mr Jovan Rabrenović

Predsjednik Odbora Liberalne partije Glavnog grada-Podgorice


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me