• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Barski Liberali: Imamo viziju Bara kao mediteranske oaze

Mi liberali imamo viziju Bara kao slobodne, prirodne, mediteranske oaze i moderne, prosperitetne luke. I mi zaista vjerujemo da postoje realni uslovi za valorazaciju takvih ideja, uz dobro koordinisanje poslovanja, kvalitetne kadrove i pošteno upravljanje finansijama i projektima Opštine i Luke Bar.

Nažalost, lošim rukovođenjem, bez ideje održivog razvoja potencijala grada Bar, isti oni kadrovi koji to rade od 1989-e godine, danas su Bar doveli do ivice bankrota i blokade budzeta. Takvo stanje nepojmljivo je za najveću crnogorsku luku, turistički centar i jednu od najbogatijih Opština Crne Gore.

Prvi korak ka oporavku razorene privrede i ekonomije jeste potpuna reforma lokalne uprave i svih njenih kadrova, koja se može postići jedino promjenom lokalne vlasti,  koja nakon 25 godina, čak i da je najstručnija, mora imati trule daske iza sebe. Nakon toga, sistem se može opraviti jedino temljnim planiranjem dugovornih projekata razvoja Bara koji će se temljiti na principima održivog razvoja i očuvanja prioprodnih i ekonomskih dobara za naredne gernacije ovog grada. Takav posao mogu obavljati jedino stručni, nepartijski kadrovi.

Suština svega, dakle, jeste u potpunoj departizaciji lokalne zajednice. Tek tada, stvaraju se uslovi i za potpunu decentralizaciji svih preduzeća, mjesnih zajednica i kompletno i infrastrukturno uređenje našeg grada. Dovoljno je pokrenuti samo jednu kariku u tom lancu i stvari će teći svojim prirodnim tokom.

Mi liberali želimo da doprinesemo takvom, segmentiranom, progresu našeg grada Bara. Mi smo svjesni da su sve naše ideje uvijek bile kvalitetno i ispravno usmjerene i dugoročno, uvijek, prihvaćene od ostalih političkih subjekata i društva. Zato što smo uvijek bili pokretači svih pozitivnih tokova u Crnoj Gori i baru, zato što smo uvijek prvi prepoznavali realne potencijale svoje zajednice, zato ćemo i ovoga puta istrajati, insistirajući na ovim idejama koje se temlje na našem programu za razvoj Bara i koje ćemo nakon 25. maja, pokrenuti i realizovati u barskoj Skupštini.

Ammar Borančić,
Kandidat za odbornika liste „Barskih Liberala“ i

Predśednik Mladih liberala Crne Gore


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me