• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Mladi liberali šetaće za jednakost svih građana

Mladi Liberali će, zajedno sa rukovodstvom Liberalne partije 20. oktobra šetati na Povorci ponosa, pokazujući na taj način svoju iskrenu namjeru i zalaganje da svi građani budu jednaki pred ljudima i državom.

Liberali su prije dvije decenije u svoje temlje ugradili borbu za slobodu pojedinca i opiranje svakom populizmu i šovinizmu koji uvijek vodi u ugrožavanje sigurnosti onih koji su u manjini i koji javno iznose svoje stavove i opredjeljenja. Ove vrijednosti liberali su propisali i svojim Programom i Statutom kao i Rezolicijom o Slobodi koju je LPCG usvojila još 2008. godine.

Nasilju i nametanju jednoumlja država Crna Gora mora otvoreno i snažno  stati na kraj i na svaki način zaštiti svoje građane: učesnike, LGBT osobe, njihove prijatelje i porodice i sve one koji će toga dana podržati njihova prava i slobode.

Svako odstupanje od tog principa koji je osnov ustavnosti, demokratije i liberalizma šalje svim građanima a i našim partnerima u Evropskoj uniji i svijetu sliku nestabilnog i nesigurnog društvenog ambijenta.

Tragično je što se i ovom pozivu bez ikakvih kalukalcija, vjerujući u svoje ideale, odazivaju samo Mladi Liberalne partije.  Ali na ovaj način mi našim kolegama u politici ali i svim mladim ljudima u Crnoj Gori želimo da pošaljemo poruku da se samo hrabrim radom i građanskom hrabrošću može postoći cilj – slobodnog, demokratskog i građanski osviješćenog društva i države.

Mi liberali uvijek smo bili na tom putu!

Podsjećamo, ispred LPCG na Povorci će učestvovati vrh partije, predsjednik Andrija Popović sa svojim potpredsjednicima kao i Mladi liberali i liberalke.

Ammar Borančić – Mladi Liberali Crne Gore


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me