• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Udar na suverenitet

Liberalna partija je ranije saopštila da je učešće Vlade i Predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića, koji je predsjedavao Počasnim odborom za svečano osvještenje Sabornog hrama Srpske pravoslavne crkve u Podgorici udar na temelje  naše nejake države ali i pravnog poretka, dovodeći u pitanje crnogorski suverenitet.

Ako neko misli da se državnost Crne Gore može graditi na SPC u Crnoj Gori veoma se vara,a sadašnje naknadne prazne „frazetine“ čelnika stranaka državotvornog bloka malo kome što znače, s obzirom da niko od njih i njihovih užih rukovodstava, s izuzetkom lidera liberala, nije prisustvovao prekjuče 6.10.2013. na Cetinju polaganju kamena temeljca crkve Svetog Ivana Prepodobnog Crnojevića, Crnogorske pravoslavne crkve. Za razliku od njih svi čelnici „unionističkih“ partija su bili na osvještanju Sabornog hrama SPC u Podgorici i time svima poslali jasnu poruku

Iako smo prije sedam godina ponosno obnovili državnost Crne Gore, naša država i dalje stoji na veoma klimavim nogama sa svakodnevnim negacijama simbola državnosti (grba, zastave, himne) ali i crnogorskog jezika i Crnogorske pravoslavne crkve. Većina naroda u Crnoj Gori još uvijek nije svjesna što nam se desilo sa uvezenim događajima 13.11.1918. sa takozvanom Podgoričkom skupštinom ili 1988.g. i početkom 1989.g. sa „antibirokratskom revolucijom“, kada smo bili prosto pometeni sa karte svijeta i još uvijek se oporavljamo od tih strašnih dešavanja. Sve ovo što se sada dešava nas  mnogo podsjeća na 1918.g.i 1989.g., bez obzira na slanje „poruka praštanja, pomirenja i puštanje golubova mira“ i koliko je u našoj moći, nećemo dopuštiti još jednu tragičnu izdaju.

Liberali se zalažu za odvojenost vjerskih zajednica od države, njihovo ravnopravno i slobodno vršenje vjerskih obreda i vjerskih poslova, kako na žalost i stoji u članu 14 Ustava Crne Gore. Pokrenuta lavina, proglašenjem osvještanja Sabornog hrama SPC u Podgorici za crnogorski državni projekat, svih nas je dovela u stanje velike i nužne  pripravnosti, jer jednostavno, Crna Gora ne može preživjeti još jednu 1918. ili 1989.g. 

 

                                                                                               Predsjednik

                                                                                               Andrija Popović


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me