• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Andrija Popović novi stari lider Liberalne partije

Andrija Popović je ponovo izabran za lidera Liberalne partije. Za potpredsjednike partije izabrani su Dubravka Vujačić, Satka Hajdarpašić i Zdravko Šoć. Martinović je sa dijelom pristalica, među kojima je bio i Dragan Purko Ivančević, demonstrativno napustio skup.

Redovna konferencija Liberalne partije (LP) na kojoj je  izabran novi lider i stranačko rukovodstvo održana je danas u Podgorici. 

“Konferencija označava novi početak LP. Imali smo povelikih poteškoća prije četiri godine, kada smo izgubili parlamentarni status. Sada  se partija stabilizovala i vjerujemo da ćemo u narednom periodu do redovnih  ili eventualnih prijevremenih izbora biti značajan faktor na političkoj sceni Crne Gore, koji će moći dalje dominantno da utiče na politička i ekonomska kretanja u našoj državi. Liberali su to i zaslužili, jer smo iskrvarili za nezavisnost naše države. To smo i postigli 2006. godine, ali nakon sedam godina nijesmo zadovoljni sa ovim što imamo. Crna Gora mora da ide bržim tempom prema EU i NATO-u. Crna Gora je obnovljena ali nije ustanovljena. Mnogo toga za ovih sedam godina što je trebalo nije urađeno”, kazao je ranije Popović. 

On je poručio da je "potpuno nevažno ko će biti predsjednik". "Danas mora da pobijedi Liberalna partija", kazao je Popović

Osim izbora novog rukovodstva, delegati su na konferenciji odlučivali i o deklaracijama o dijaspori, za razvoj sjevera, genetički modifikovanim organizmima i ekonomskom razvoju Crne Gore.

Svečanom dijelu sjednice prisustvovali su predstavnici liberanih partija iz Makedonije, Hrvatske i Bosni i Hercegovine, kao i predstavnici crnogorskih parlamentarnih stranaka, izuzev Socijaldemokratske partije i Demokratskog fronta.

 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me