• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Liberali zahtijevaju da se ispitaju optužbe bivšeg pripadnika SAJ-a prema Veljoviću i Peroviću

Liberalna partija Crne Gore zahtijeva od državnih organa da sprovedu hitne i opsežne aktivnosti na provjeri istinitosti optužbi koje je bivši pripadnik policijskih jedinica SAJ Brajuško Brajušković, uputio bivšem direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću I direktoru Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija ZIKS Milanu Peroviću.

Liberali osuđuju svaki oblik nasilja i upotrebe sile bez obzira od koga dolazili i pod kojim izgovorima, jer su integritet I bezbjednost čovjeka i njegove ličnosti zagarantovana prava, a posebno osuđujemo upotrebu nasilja nad političkim neistomišljnicima i novinarima.

Devedesetih godina prošlog vijeka liberali, kao avangarda Crne Gore, su bili maltretirani, šikanirani, prebijani na ulicama, trgovima, pa čak i u svojim domovima od strane tadašnjih pripadnika regularnih policijskih snaga. Tada su nas hapsili I sudili nam zbog toga jer smo htjeli svoju crnogorsku državu, zastavu, himnu, jezik, crkvu, osuđivali nas na zatvorske kazne, prebijali nas po zatvorima, a sve sa ciljem da unište naš duh i da se ne čuje glas istinske čojske Crne Gore. Batinaši koji su tukli učesnike naših skupova I mitinga, širom Crne Gore, nikad nijesu otkrivani, nikad im nije suđeno, nikad nijesu robijali, a većina njih je imala policijske uniforme i to su radili po nečijem nalogu. Možda je ovo prava prilika da gospodin Brajušković iznese činjenice i o prebijanjima liberala svih ovih godina, ne sumnjamo da ih posjeduje.

Zabrinjava činjenica da bivši pripadnik policijskih jedinica SAJ Brajuško Brajušković, tek sada optužuje svoje nekadašnje šefove da je po njihovom nalogu kao pripadnik ”crnih trojki”, batinao političare, novinare i ko zna koga još širom Crne Gore. Ako je to istina, onda sankcije, organizatorima i izvršiocima, moraju biti zakonski stroge i bez milosti, a ukoliko su optužbe lažne onda se osobe, koje ih iznose i zaplašuju javnost, moraju takođe kazniti u skladu sa zakonskim normama. Ovo su trenuci kada trebamo dokazati da smo zemlja reda i zakona u kojoj svi, bez izuzetka, moraju odgovarati za svoja činjenja ili nečinjenja.

 

Portparol LPCG

Zdravko Šoć

 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me