• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Borančić: Vlada još jednom dovela životni standard građana u opasnost sluganskom i diletantskom politikom, robne rezerve mogle preduprijediti poskupljenja

Vlada Crne Gore još jednom je dovela u opasnost životni standard građana svojom sluganskom i diletantskom politikom. Ministar Đeljošaj hladnokrvno je najavio nestašicu ulja koja će dovesti do divljanja cijena, iako je Liberalna partija još u januaru ove godine predložila Vladi mjere kojima su se ovakve situacije mogle preduprijediti. Iako cijene i dana u dan rastu, čini se da se resorno ministarstvo mnogo ne potresa oko toga.

Jedna od mjera borbe protiv inflacije koju smo predložili Vladu u sklopu seta mjera liberala, jeste i otpočinjanje dijaloga sa privredom u cilju stvaranja privatno-javnog partnerstva za kreiranje robnih rezervi uz spisak osnovnih životnih proizvoda i uraditi projektovane troškove. Robne rezerve mogle su biti dobar alat za kontrolu cijena osnovnih životnih namirnica i reagovanje u uslovima naglih cjenovnih skokova i potencijalnog smanjenja kupovne moći potrošača. Da je Vlada manje pričala a više konkretnor radila danas građani ne bi bili u ovakvoj situaciji, iako su godinama najavljivali ovo kao cilj svoje politike do danas nije urađeno ama baš ništa.

To su posljedice diletantske i neplanske politike bez ikakve vizije. Kada uz to dodamo sluganski odnos prema Vučiću i beogradskim centrima moći, dođemo do situacije kada autokrata sa Terazija prijeti Crnoj Gori i igra se sa našom ekonomijom u želji da dokaže staru suludu tezu kako Crna Gora bez njega ne može da preživi. Uprkos svemu što radi ova vladajuća većina sprovodeći agendu Beograda, usvajaju rezolucije, pokušavaju da mijenjaju Ustav i urušavaju građanski karakter Crne Gore, ovo im je još jasna poruka kako prolaze oni koji savijaju kičmu pred tuđim interesima na račun interesa građana Crne Gore. Takva garnitura ne zaslužuje više ni dana da bude na čelu Vlade Crne Gore.

Ammar Borančić,
Potpredsjednik Liberalne partije 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me