• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

ALDE savez liberala Evrope podržao formiranje Evropskog saveza LP-SDP-SD, Kjučuk: Računamo na vas na putu ka EU

Savez liberala Evrope ALDE uputio je podršku formiranju novog političkog i građanskog širokog pokreta "Evropski savez" koji formiraju Liberalna partija, SDP i Socijaldemokrate uz podršku građana, nezavisnih intelektualaca i aktivista.

Kopredsjednik ALDE saveza i poslanik Evropskog parlamenta Ilhan Kjučuk je iz Brisela proučio da su svi svjesni napretka koji je Crna Gora postigla prema članstvu u EU ali i da je od vitalnog značaja da se taj proces nesmetano nastavi u Crnoj Gori. Kjučuk je kazao da ovaj Savez mora osigurati da evropska ideja ostane u centru pažnje crnogorske politike te da baš zato posebno pozdravlja udruživanje ovih partija i formiranje Evropskog saveza.

"Sada računamo na vas. Važno je da proevropske opozicione snage kroz ovakvu zajedničku platformu pokažu da ova ideja nema alternativu, a od nas ćete imati svaku moguću podršku." poručio je kopredsjednik ALDE saveza liberala Evrope.

Poruke Kjučuka sa čela treće najjače grupe poslanika u Evropskom Parlamentu koja okuplja lidere neke od najznačajnijih država EU, od velikog je značaja, naročito nakon pogubih pot za parlamentarne većine u Crnoj Gori koji prijete da potpuno skrenu državu sa EU puta. Evropski savez u narednom periodu biće garancija stabilnosti i ubrzanog progresa Crne Gore ka usvajanju evropskih vrijednosti i standarda.


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me