• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Belan u Beču sa liberalnim liderima, Crna Gora hitno treba proevropsku parlamentarnu većinu

Predsjednik Liberalne partije Vatroslav Belan u studijskoj je posjeti Beču u okviru Programa integriteta regionalnih lidera, u organizaciji Nacionalnog demokratskog instituta (NDI), Mreže liberalnih partija Jugoistočne Evrope (LIBSEEN) i austrijskog liberalnog pokreta NEOS. 

Centralna tema o kojoj će se diskutovati među liderima regiona je „Antikorupcija kao prioritet na Zapadnom Balkanu”. Na otvaranju je prezentovan izvještaj Savjeta ALDE grupe liberala Evrope u ovoj oblasti, a dalje će se govoriti o antikorupciji i transparentnosti u političkom radu, integritetu, regionalnoj saradnji, regulatornom sistemu unutar političkih partija i principima regulacije finansiranja u politici. 

Ovo okupljanje lidera i predstavnika liberalnih partija iz Jugoistočne Evrope biće prilika i za razgovore o upozoravajućem konstantnom padu povjerenja građanki i građana u demokratske institucije i demokratiju kao političku orjentaciju, formu upravljanja i odlučivanja. 

Belan će pored doprinosa glavnim temama skupa priliku iskoristiti da liberalne prijateljice i prijatelje upozna sa aktuelnom političkom i društvenom situacijom u Crnoj Gori nakon dobijanja IBAR i ukaže na hitnu potrebu da Crna Gora dobije novu jasnu proevropsku parlamentarnu većinu i novu vladu koja će nedvosmisleno biti posvećena istinskim reformama, građanskoj, suverenoj i evropskoj Crnoj Gori i vladu čiji konstituenti neće ispunjavati želje proruskim, nacionalističkim i desničarskim partijama i organizacijama.

 

PR služba LPCG 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me