• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Predsjedništvo LP podržalo formiranje širokog građanskog saveza koji će biti stožer daljeg razvoja Crne Gore

Predsjedništvo Liberalne partije jednoglasno je podržalo formiranje širokog građanskog, nadpartijskog saveza, čiji će stožer, osim liberala, biti i SDP i Socijaldemokrate. Savez će okupiti i širok spektar građanskih udruženja, istaknutih aktivista i intelektualaca.

Cilj okupljanja progresivnih snaga jeste stvaranje jasne alternative i ponude na političkoj sceni koja je već godinama u krizi a poverenje građana u politiku sve je manje. Ovaj savez fokusiraće se na evropske integracije, ekonomiju, obrazovanje, socijalna pitanja i poboljšanje kvaliteta života svakog čovjeka na realnim osnovama ali se i usprotiviti radikalnim politikama koje pokušavaju da ponize Crnu Goru i uvuku društvu u nacionalistička previranja, čime bi osudili Crnu Goru na tavorenje na margini modernog svijeta.

Sa Predsjedništva Liberalne partije poručeno je da je prepoznata želja građana za ukrupnjavanjem političke scene i jasnom, beskompromisnom, modernom politikom čiji nosioci će biti hrabri i čisti pojedinci. Konstituenti ovog saveza bili su glavni pokretač mnogih istorijskih procesa u Crnoj Gori i uvijek ostali na pravoj strani istorije, sa čistom politikom i čistim ljudima, pa je najprirodniji potez udruživanja ova tri subjekta uz podršku građana i intelektualaca. 

Novi i mladi ljudi koji danas nose liberalne i socijaldemokratske ideje u Crnoj Gori, garancija su da će ovakav savez i u budućnosti biti stožer daljeg razvoja Crne Gore a svojim idejama zasigurno će pružiti snažan doprinos izgradnji otvorenog, slobodnog, pravednijeg i srećnijeg društva za sve ljude u Crnoj Gori.

PR služba LPCG 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me