• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP Podgorica: Nagraditi radnike “Deponije” i drugih preduzeća koji su zaustavili požar i sačuvali gradsku imovinu

Odbor Liberalne partije Glavnog grada Podgorica dostaviće gradonačelnici i predśednici Skupštine Glavnog grada inicijativu da se svim radnicima preduzeća “Deponija” koji su učestvovali u akciji gašenja požara na prostoru preduzeća gdje je gorio kabasti otpad, iz budžetske rezerve opredijeli iznos u visini od jedne minimalne neto zarade. Isti iznos bi trebalo opredijeliti i na isti način nagraditi i radnike ostalih gradskih preduzeća koji su pružili nemjerljiv doprinos da se požar na brz i efikasan način ugasi i na taj način spriječi veća šteta za imovinu preduzeća kao i za zdravlje građana Podgorice.

Iako se ne radi o prvom požaru ove vrste nego je u pitanju samo jedan u dugačkom nizu ovakvih i sličnih požara  i paljevina na ovom prostoru smatramo da je ovog puta zbog obimnosti požara i zbog opasnosti a posebno zbog velike angažovanosti ljudstva neophodno nagraditi sve one koji su bili spremni da tri dana i tri noći bez prekida rade na gašenju požara i saniranju posljedica.

Glavni grad treba u što hitnijem periodu, sa resornim ministarstvima, naći efikasan način da trajno riješi odlaganje svih vrsta nekomunalnih otpada na, za to, propisan i bezbjedan način. Time će se prekinuti višegodišnji trend podmetanja požara i omogućiti preduzeću “Deponija” da na kvalitetan način obavlja povjerenu im javnu funkciju, a svim građanima Podgorice da žive u zdravijoj i čistijoj životnoj sredini.

 

Jovana Drobnjak, odbornica Liberalne partije u Skupštini Glavnog grada


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me