• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Finalni čin šovinističke farse u Pljevljima, Vlada da stane na kraj divljanju lokalnih ekstremista

Današnja odluka Skupštine Opštine Pljevlja da se crkveni praznik proglasi za Dan Opštine finalni je čin šovinističke farse pljevaljske vlasti koja već dugo prkosi zdravom razumu ali i Ustavu Crne Gore. Pozivamo makar Vladu Crne Gore da se urazumi i stane na kraj divljaljanju lokalnih ekstremista i nacionalista iz Pljevalja tako što će poništiti ove odluke i prijedlog Statuta, iako je teško mnogo očekivati od Vlade koja je dala značajan doprinos upravo ovakvoj situaciji u društvu. 

Predsjednik Opštine Vraneš, od ranije poznat po svojem ekstremizmu, zajedno sa političkom klikom bivšeg DF, u svakoj normalnoj i demokratskoj evropskoj državi odavno bi bio oštro sankcionisan i udaljen sa javne funkcije. Umjesto toga, prije nekoliko dana javno su obećali svojim mentorima iz SPC da će uraditi ovo što su uradili ukidanjem antifašističkog praznika i nametanjem crkvenog, u multietničkim Pljevljima, kako bi unijeli smutnju, nered i haos u grad ali i državu. Sve je to dio iste strašno opasne ideologije DF odnosno koalicije Za budućnost Crne Gore, njihovih partnera i Srpske crkvne, koji Crnu Goru i sve njene različitosti vidi kao krvne neprijatelje i to nikad nijesu ni krili.

Nakon nazivanja Dana nezavisnosti cirkusom za koji odbijaju da okite grad državnim zastavama, isticanja zastava stranih država na insititucijama, progona vjerskih i nacionalnih manjina iz lokalne uprave, pretvaranja lokalne uprave i preduzeća u zlatne sponzore SPC, konačno su i potvrdili svoju ideologiju obilježavanjem dana žalosti Srbije u crnogorskom gradu i podrškom terorističkim napadima na Kosovu koje je i EU prepoznala kao terorizam i pokušajem zatiranja antifašističkog nasljeđa ukidanjem Dana Opštine.

Ono što zabrinjava jeste da trenutni predsjednik države Jakov Milatović već mjesecima uporno insistira da ovaj savez i ova retrogradna ideologija moraju biti dio nove Vlade Crne Gore čije formiranje namjerno sabotira u tom cilju. Crna Gora je sve više taoc u okovima promašenih radikalnih politika koje polako izjedaju sve segmente društva i kojima se hitno mora stati na kraj.

 

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me