• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Bivši ministar Adžić nedostojan funkcije, bukvalno je shvatio titulu “prvi pendrek države”

Savremena crnogorska istorija nije zabilježila slučaj da jedan ministar MUP-a fizički nasrće na policijske službenike na ulici i prijeti im jer misle drugačije od njega. Bivši ministar Adžić koji još uvijek uzurpira ministarsku fotelju danas je ponizo i sebe i državu i potvrdio da je nedostojan javne funkcije. On je očigledno bukvalno shvatio onu “prvi pendrek države”.

Svi zaposleni imaju pravo na sindikalno udruživanje i proteste u cilju zaštite svojih prava, pa prema tome i policijski sindikat koji orpavdano traži ispunjenje garantovanih prava koja im pripadaju. Međutm, Adžić u skladu sa praksom svog premijera i ove Vlade, sve neistomišljenike i svakog ko se usudi da ga kritkuje odmah proglašava državnim neprijateljima i u svojoj paranoji svuda vidi zavjere. Jedino, očigledno, ne vidi sebe kada dozvoljava sebi da se zalijeće na lidere sindikata i svoje zaposlene koje još i poziva da se potuku u maniru svojstvenom samo ulici. Pitanje je kako se tek ponaša iza očiju javnosti, opijen iluzijom moći i foteljom koju uzurpira.

Posebno je simptomatična nervoza i razdražljivost Adžića koja je nastupila kada su mu sindikalci poručili da će za svoj rad odgovarati pred sudovima države Crne Gore. Ostaje nejasno zašto je bivšem ministru to toliko teško palo ukoliko je siguran u svoj profesionalan i čestit rad? 

Apelujemo na MUP i samog Adžića da zaštite zaposlene u MUP i da se sindikatu omogući slobodan rad i pravo na protest i zaštitu svojih prava koja proističu iz međunarodnih povelja, zakona i drugih akata. Apelovali bi na ministra Adžića i da podnese ostavku na svoju poziciju no on je već dva puta razriješen sa iste pa ostaje nemoguća misija odvojiti ga od fotelje.

 

Esad Šainović, generalni sekretar LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me