• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Liberali čestitaju početak školske godine: Unapređenje kvaliteta obrazovanja garancija napretka i slobode društva

 

Svim đacima, njihovim roditeljima i prosvjetnim radnicima želimo srećan početak nove školske godine. 

Podsjećamo da se Liberalna partija zalaže za kontinuirano unapređenje sistema obrazovanja i obezbjeđivanje adekvatnih uslova za sticanje znanja budućih naraštaja.

Obrazovanje i prosveta temelj su slobodnog i otvorenog društva ali i garancija stalnog napretka i prosperiteta jedne države. 

Prethodni period nesumnjivo ukazuje na veliki broj izazova s kojima smo se suočavali kada je jedan od najvažnijih resora u pitanju i ubuduće moramo djelovati ka prevazilaženju tih izazova. Obaveza svih nas jeste da škole budu riznice znanja, u kojima naši najmlađi sugrađani imaju pravo i mogućnost da uče, razvijaju kritičko mišljenje, istražuju, njeguju prijateljstvo, odrastaju i postaju ljudi, ali i uče o bogatstvu koje nam različitosti donose.

Obrazovne ustanove, danas više nego ikad, treba da imaju samo jedan cilj, a to je prenošenje znanja i njegovanje kulture cjeloživotnog učenja i usavršavanja. One ne smiju biti teren za ostvarivanje interesa koji nisu u funkciji obrazovanja, niti dati prostor za nametanje stavova koji ne baštine građanske vrijednosti ili utiču na slobodnu volju svakakog pojedinca.

,,Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrebiti da promijenite svijet.“ Stoga, učimo, rastimo i dajmo našim najmlađima priliku da nam pokažu dokle seže njihova snaga i potencijal.

Liberalna partija Crne Gore 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me