• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Borančić: Liberali će u Skupštini predložiti da se Ada Bojana proglasi nacionalnim, ekološko-naturističkim parkom

 

VIDEO: Obraćanje Borančića u Ulcinju 

Liberalna partija predložiće Skupštini Crne Gore inicijativu za zaštitu Ade Bojane kao parka prirorde. Ada mora biti nacionalni ekološko-naturistički park i brend visoke klase, zasnovan na spoju ekologije, turizma, istorije i kulture, poručio je Ammar Borančić kandidat LP za poslanika na koalicionojlisti "Zajedno" na tribini u Ulcinju.

Ada kao takva generisaće stotine novih radnih mjesta, učiniće atraktivnijom turističku ponudu u Ulcinja a Crnu Goru potvrditi kao atraktivnu turističku destinaciju. Velika plaža i Štoj će se razvijati do nivoa najelitnijih odmarališta Mediterana. Ovaj lokalitet ima ponudu koja je jedinstvena u Evropi, a zajedno sa parkom prirode u Solani, kompletan Ulcinj postaće svojevrsno čudo prirode, zaštićena zona u koju će svoje potrebe za odmorom zadovoljiti gosti iz svih krajeva svijeta i osjetiti ljepotu netaknute prirode.

Ada Bojana kao najveći razvojni potencijal i biser Ulcinja po kojem je i Crna Gora prepoznata u svijetu, jedinstvena je prirodna oaza. Ipak naturistički kamp postaje meta sve agresvinijih napada krugova bliskih Vladi Crne Gore. Odlučili su da potpuno unište i rasprodaju na sumnjivim tenderima i najveće blago na Adi Bojani, i ono što je Crna Gora mukotrpno gradila pola vijeka na ovom lokalitetu. Nakon agresivne kampanje za uklanjanje rampe na ovom kampu, zatim postavljanjem ugostiteljskih objekata u sred ove plaže, organizacijom koncerata u područiju koje je zakonom proglašeno za tihu zonu, premijer i Vlada stvaraju sve preduslove za uništenje Ade Bojane. Na kraju, pokušali su sumnjivim tenderom koji je trebao da bude završen u samo sedam dana, da rasprodaju imovinu Ade i zadaju završni udarac konceptu ovog, nekad elitnog, odmarališta.

Umjesto toga, mi nudimo poptuno novi koncept zaštite ovog područja, pružamo podršku peticiji građana koja već ima gotovo 2.000 potpisa podrške, a koja predviđa upravo jedinstven pristup razvoju Ade uz očuvanje njene specifičnosti, biodiverziteta, oaze mira ali i najprepoznatiju naturističku i FKK destinaciju u Evropi koja okuplja na hiljade inostranih turista svake godine.

Ammar Borančić, 

Kandidat za poslanika LP na listi koalicije "Zajedno! Za budućnost koja ti pripada." 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me