• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP Bar: Suluda pisanija Ostojića ogledalo Demokrata i DF, osim od Luke očekujemo istragu i od nadležnih

I ako nijesmo iznenađeni suludom pisanijom izvjesnog Miloša Ostojića, funkcionera Luke Bar kojom upravljaju Demokrate i Demokratski front, nadležni organi moraju preduzeti hitne mjere i pokrenuti istražne radnje za govor mržnje, širenje netrpeljivosti i poziv na linč manjina. Nije dovoljan disciplinski postupak preduzeća koji je najavljen, već je važno da se pošalje i poruka države i društva o neprihvatljivosti ovakvog ponašanja. 

Poražavajuće je što svjedočimo sve češćim pojavama otvorene mržnje i ekstremističkih poziva na progon i to od strane istaknutih pojedinaca državnih i javnih preduzeća, javne uprave i političkih partija vlasti. Nažalost svjedočimo i glasnom ćutanju vladajuće većine koja očigledno sa simpatijama gleda na ovakve pojave i nastavlja da sa pozicija vlasti promoviše ovakve pojedince.

Plašimo se da će ovakvih pojava biti sve više uz ovako neodgovornu politiku vladajućih struktura koja na mala vrata uvodi revizionizam, relativizaciju istorije i simpatisanje fašističkih i kolaboracionističkih pokreta i zločinaca na svim nivoima dajući krila ostrašćenim pojedincima da druge i drugačije nazivaju lažnim ljudima, lažnom vjerom i nižom vrstom. Dobro nam je svima poznato kako su se takvi projekti u prošlosti završavali a mi to nećemo dozvoliti, niti u Baru niti u Crnoj Gori. 

 

Opštinski odbor Liberalne partije Bar


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me