• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Susret crnogorskih i holandskih liberala

Rukovodstvo Liberalne partije Crne Gore i Mladih liberala Crne Gore, sastali su se sa ambasadorom Kraljevine Holandije, predstavnicima holandske liberalne partiije (VVD) i  Mreže mladih liberala Balkana (ISEEL).

Na sastanku, koji je održan danas u Podgorici, poslanik vladajućih holandskih liberala Mark Verheijen, međunarodni sekretar Wouter Shroer i predśednik Mladih liberala Balkana i podpredśednik mladih Liberalne internacionale - Stanislav Anastasov, razgovarali su sa crnogorskim liberalima o evropskoj perspektivi Crne Gore i regiona u svijetlu pristupa Hrvatske u EU. Oni su analizirali ulogu i doprinos liberala u tom procesu kao i naredne zajedničke aktivnosti na promociji liberalnih ideja.

Posebnu čast za Liberalnu partiju učinilo je i prisustvo Njegove ekselencije ambasadora Holandije g. Loran L. Stokvisa kojeg je predśednik upoznao sa istorijatom liberala u Crnoj Gori i procesom evropskih integracija naše države.

LPCG je ovom prilikom dogovorila dalju saradnju sa vladajućim holandskim liberalima, dok su Mladi liberali Crne Gore sa Mrežom mladih liberala Balkana utvrdili konkretne aktivnosti u narednom perodu na polju organizovanja treninga i seminara, kao i na polju međunarodne saradnje.

Ovim sastankom LPCG i Mladi LP još jednom su potvrdili da pripadaju porodici liberala Evrope i aktivno kreiraju njenu politiku a da je Crna Gora na sigurnom putu potpune potvrde svojeg evropskog duha i konačnog članstva u EU.

Potparol LPCG

Zdravko Šoć

 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me