• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Predsjedništvo LP: Nastavak borbe i na ulici i u Skupštini

Predsjedništvo Liberalne partije ocijenilo je da aktuelna politčka većina gura Crnu Goru u sve dublji ponor, dovodeći je na ivicu sankcija od strane EU i demokratskog svijeta pred čijim očima bahato i hajdučki nastavlja da sprovodi bezakonje i uspostavlja vlast gazeći pravnu državu i vladavinu prava. U takvoj državi sve postaje moguće i ništa više nije sigurno, zato je od životnog značaja za društvo da se smijenjenoj Vladi što hitnije skrati mandat i raspišu vanredni paralamentarni izbori.

Poslaniku LP Predsjedništvo je pružilo punu podršku za nastavak djelovanja u Skupštini Crne Gore i pokušaja institucionalne borbe u jedinoj državnoj instituciji koja još uvijek na neki način funkcioniše i nije zarboljena samovoljom vladajuće većine, pa je od velikog značaja da građani čuju glas razuma. LP će sa pažnjom pratiti razvoj događaja i u odnosu na to opredjeljivati svoj dalje djelovanje u institucijama sistema. 

Predsjedništvo je pružilo snažnu podršku nastavku protesta “Ima nas” na kojima desetine hiljada građana iz sedmice u sedmicu pružaju otpor pohari zdravog razuma, urušavanju svih institucija i gaženju Ustava i pravne države.

PR služba LPCG 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me