• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Konferencija liberala u Briselu o Zapadnom Balkanu- Popović: Crnoj Gori potrebne hitne reforme

Konferencija evropskih liberala, poslaničke grupe EP "Renew Europe", zajedno sa evropskim komesarima, poslanicima Evropskog parlamenta, predstavnicima međunarodnih organizacija i liderima liberalnih partija održana je u Briselu. Na Konferenciji je učestvovao i predsjednik Liberalne partije Andrija Popović.

Popović je poručio da se  Crna Gora nalazi već dugo u institucionalnoj i političkoj krizi te da je nakon dolaska na vlast desničarske, klerikalne, nacionalističke vlasti, te da je doveden u pitanju koncept Crne Gore kao građanke države i njen proevropski put i dalja demokratizacija.

On je kazao da je presudno važno očuvati snažnu podršku ideju evropskog zajedništva i integracija u Crnoj Gori, naročito u vremenu uspona populizma i nacionalizma te da građanske snage u Crnoj Gori očekuju jasnu, nedvosmislenu i snažnu podršku od strane evropskih partnera u svojoj borbi za očuvanje ustavnosti, vladavine prava i građanskog društva ali i podrške građana evropskom putu zemlje koji su proruska i prosrpska Vlada potpuno zaustavili.

Popović se na konferenciji sastao i sa specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Miroslavom Lajčakom, liderom ALDE grupe Ilhanom Kjučukom, Romanom Jakičem liderom LIBSEEN liberala Jugoistočne Evrope ali i drugim liderima. On je sa njima razgovarao perspektivama dalje demokratizacije i reformi u Crnoj Gori te neophodnosti hitnih promjena u državi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PR služba LPCG 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me