• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Drašković: Filijale srpskih medija bez problema šire mržnju i dijele CG

Može li nam se desiti glupost,ako se nije već desila? Tope li se refernduski rezultati?

Odobrili smo frekvencije TV kućama koje nijesu ništa drugo do filijale srpskih, kako štampanih, tako i elektronskih medija na kojim se smjenjuju ista lica, zaduženih za destabilizaciju Crne Gore i asimilaciju Crnogoraca. Miletići, Bokani , Drecuni, Rakovići, ponekad im se pridruži i jedan bivši disident kojega su komunisti “progonili” toliko da je završio o Akademiji nauka i umjetnosti, utrkuju se ko će više “dobra” Crnoj Gori nanijeti. Njima se često pridružuju crnogorske ”patriote” koje obijaju tuđe pragove, ližući tuđe ruke, čije su metla i lopata.

Sve to u cilju uvodjenja Crne Gore u ”srpski svet”, vraćajući je u kleronacionalistički mrak. Pitanje je: Što mi radimo? Po svemu sudeći, da se zaključiti, da im mi u tome pomažemo.

Srpskom potrošenom političaru dr.Vladimiru Pavićeviću, ne samo da smo  dali utočište već smo mu omogućili da politički oživi. Omogućeno mu je da se politički aktivira, pa i da bude izabran za predsjednika jedne političke partije, što mu je olakšalo da realizuje zadatak. Njegova anticrnogorska  aktivnost omogućila mu je da ga angažuje jedna srpska televizija, od mnogih koje djeluju u Crnoj Gori, posredstvom koje je ušao sa svojom anticrnogorskom pričom u crnogorske domove. Njegovo anticrnogorsko djelovanje preporučilo ga je za savjetnika podpredsjednika Vlade i to za pitanja poljoprivrede. Uzimajući u obzir njegove kvalifikaciju može se zaključiti koja je njegova uloga. Kao što crv tiho razara drvo u koje uđe, tako Pavićević namjerava  iznutra da razara Vladu.

Uz sve ovo postali smo poligon po kojemu vršljaju policije drugih država. U Bečićima, pod nazorom ministra Vulina i njihovog domaćina Carevića, srpska žandamerija vježba. Možda su to oni isti žandari koji su se poslije 5. septembra odmarali u Žanjicama. To im je bila nagrada za uspješno organizovanje i sprovođenje sramnog čina ustoličenja popa pravoslavne crkve iz Srbije, Joanikija,  u Cetinjski manastir đe mu mjesto nije.

Kad se zna da se zataškao o dogovor policijskog funkcionera sa kriminalcima  o djelovanju 5. septembra na razbijanju mirnog protesta građana na Cetinje, upalio se alarm. Pitanje je: “Njegujemo li guju u njedrima”? Moramo se probuditi da ne bi bilo kasno.

Predsjednik OOLPCG Kotor

Vido Drašković  


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me