• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP privremeno napušta koaliciju

Logo blueLiberalna partija (LP) će privremeno napustiti vladajuću koaliciju na državnom nivou zbog nepoštovanja koalicionog sporazuma, a o eventualnom raskidu raspravljaće na sjednici u septembru, saopštio je predsjednik partije Andrija Popović.

„GO LP podržao je privremeni izlazak iz vladajuće koalicije na državnom nivou. O daljem statusu odlučićemo do naredne sjednice 14. septembra u Podgorici“, rekao je Popović novinarima i dodao da će se na toj sjednici birati novo partijsko rukovodstvo.
Prema njegovim riječima, odluka LP o statusu privremenog prekida koalicije koji su donijeli 2. maja, „sada je i ozvaničena“.
Na pitanje da li privremeno napuštanje koalicije predstavlja i napuštanje funkcija članova LP, Popović je kazao da ta partija „praktično nije ni dobila bilo kakve funkcije“ - „Nešto što nije dobijeno, ne može se ni napustiti“
„Moram priznati da je u posljednje vrijeme došlo do programskih pukotina u koaliciji. Imali smo različite stavove po pitanju Kombinata aluminijuma, Zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti, povećanja PDV-a“, kazao je on.
GO, naveo je Popović, nije raspravljao o napuštanju koalicije na lokalnom nivou. „U Podgorici, Nikšiću, Budvi i Kotoru koalicije za sada dobro funkcionišu“, rekao je on.
Popović je kazao da je jedan od predloga na GO bio da se glasa o definitivnom napuštanju kolaicije, ali nije dobio potrebnu većinu pa se o tome nije ni raspravljalo.
LP, naveo je Popović, pruža šansu koalicionim partnerima da isprave greške.
„Pružili smo i previše šansi. Komunikacija sa DPS-om postoji, ali naš stav je da se moraju prihvatiti sve stavke iz sporazuma, ništa ne prihvatamo polovično“, rekao je on.
Prema riječima Popovića, odbojkaš Igor Vušurović je na predlog LP-a imenovan za vršioca dužnosti direktora Uprave za mlade i sport kao vanstranačka ličnost.
LP je na taj način predložila Vušurovića zato što je, kako je naveo Popović, ta partija željela da pošalje poruku da se mora prestati sa partitokratijom u Crnoj Gori. 
„Ne može se reći da se ništa ne dešava, pomaka ima ali to ide sporo“, kazao je Popović.
GO je, naveo je Popović, raspravljao o deklaracijama o dijaspori, podsticaju i razvoju sjevera Crne Gore i genetski modifikovanim organizmima, koje su sada u formi nacrta.


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me