• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Predsjedništvo: LP će podržati izbor 43. Vlade, interes Crne Gore prioritet

Predsjedništvo Liberalne partije donijelo je odluku da će poslanik liberala u Skupštini Crne Gore podržati izbor 43. Vlade koju će mandatar predstaviti na sjednici zakazanoj za sjutra, a koja je već sada poznata javnosti.

Liberalna partija donijela je ovakvu odluku vodeći prije svega računa o interesima Crne Gore, crnogorskog društva, ekonomije i ukupne stabilnosti države te kako bi se što prije krenulo u konačnu smjenu aktuelne Vlade koja odavno nema povjerenje i stvorili se uslovi za političku i ekonomsku stabilizaciju društva u veoma kriznim i izazovnim vremenima u državi, regionu i svijetu.

Liberalna partija insistirala je na jasnom proevropskom, sekularnom i građanskom karakteru nove Vlade, za što su date jasne garancije. Dok god Vlada i većina bude na takvom kursu imaće podršku liberala za sve reformske procese i dalju demokratizaciju društva koja stagnira već dvije godine što ostavlja pogubne posljedice na život građana. 

Predsjedništvo je raspravljalo i o lokalnim izborima koji su raspisani u više opština na kojima će Liberalna partija nastupati. Oni su analizirali položaj liberala u ovim gradovima i doksutovali o načinu izlaska LP na ove izbore te eventualnim predizbornim i postizbornim koalicijama.


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me