• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Mladi liberali o migracijama i integracijama na regionalnoj konferenciji

Mladi LPCG učestvovali su na Međunarodnoj konferenciji Mladih liberala u Beogradu.
Ova konferencija, u organizaciji Fridrih Nauman fondacije, Evropskog liberalnog foruma i Evropskog parlamenta - pod nazivom “Migracije i integracije”, dio je projekta analiza i riješavanja problema iseljenika i doseljenika u zemljama EU i regiona.
Mladi Liberalne partije CG - Jovana Jovićević i Ammar Borančić, predstavili su kolegama iz regiona i Evrope problem sa kojima se u posljednje dvije decenije Crna Gora suočava na ovom polju ali i pozitivne primjere iz naše države koji će poslužiti usvajanju zajedničke platforme za regionalnu saradnju u ovoj oblasti. Borančić i Jovićevićeva iskoristili su konferenciju i za učvršćivanje tradicionalnih odnosa crnogorskih Mladih liberala i evropske liberalne porodice u cilju daljih zajedničkih aktivnosti na polju evropskih integracija naše države i kontinuirane edukacije mladih liberala i liberalki. Isto tako, postignut je dogovor o intezivnijoj saradnji sa Mladim LDS-a BiH, o konkretnim aktivnostima koje će ove dvije partije sprovoditi u narednom periodu.
Mladi liberali Crne Gore su jedina politička organizacija mladih u Crnoj Gori koja ostvaruje uspješnu saradnju sa svim regionalnim i evropskim liberalnim političkim i nevladinim organizacijama, predstavljajući Crnu Goru kao modernu i liberalnu državu mladih ljudi.

Potparol LPCG

Zdravko ŠoĆ

 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me