• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Borančić: Vlada nas ponižava, Bar posljednja rupa na svirali kapitalnog budžeta vlasti

Bliži se kraj godine a Vlada Crne Gore nije uložila gotovo ništa u kapitalne projkte koji su predviđeni kapitalnim budžetom za 2021., da stvar bude još komičnija, Vlada ovakvo kočenje svih ulaganja i razvoja pokušava da predstavi kao uštedu u budžetu. Ipak, to im sve nije smetalo da se već sada pohvale kako će naredne godine dodatno povećati kapitalni budžet, koji ionako nizašta ne koriste. Ne lipši magarče do zelene trave, već komentarišu građani.

Posebno je sramotan tretman grada Bara u prijedlogu kapitalnog budžeta za 2022. Bar kao najveći, najmnogoljudniji i najperspektivniji grad na crnogorskom primorju, "zaslužio" je posljednje mjesto po veličini ulaganja iz kapitalnog budžeta Vlade po stanovniku. Ulaganja u Bar po glavni stanovnika su na nivou od 51,56 eura, dok se recimo za prvu sljedeću opštinu, Budvu, predviđa gotovo 100 eura, a da ne govorim o ostalim opštinama za koje iznosi ulaganja po glavni stanovnika idu i do 2.350 eura. Dakle građani Bara su očigledno zadnja rupa na svirali ove vlasti i jasno im je stavljeno do znanja koliko vrijedi njihov bolji život i razvoj u odnosu na sve ostale u državi.

Ovim se nastavlja loša praksa pokušaja potpune marginalizacije Bara i ostavljanja lokalne uprave na cjedilu da se sama snalazi i ulaže sredstva i u ono što je njena obaveza i u ono što je obaveza Vlade. Umjesto da država pomogne razvoj Bara, ona je samo kočnica pa čak i sopstvene obaveze odugovlači, možda čekajući neku predizbornu kampanju, dok građani čekaju i trpe. Uvjeren sam da će na ovakvu podcjenjivačku politiku Vlada dobiti jasan odgovor od građana Bara vrlo brzo.

Ammar Borančić,

Odbornik LP u Skupštini Opštine Bar


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me