• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Raković: Konkretni projekti za razvoj turističkih potencijala u Mojkovcu

U cilju valorizacije potencijala kojim raspolaže grad Mojkovac, sa svojom okolinom, Mojkovački liberali će se zalagati za afirmaciju turističkih vrijednosti i njihovu potpunu eksploataciju kako bi svaki posjetilac imao priliku da uživa u čarima jednog od najljepših crnogorskih gradova. Grad koji svojom površinom zalazi u dva najljepša nacionalna parka i čiju teritoriju presijeca najduža crnogorska rijeka Tara, posjeduje resurse koji moraju biti jedan od osnovnih pokretača njegovog ubraznog razvoja.

Obzirom da je uz poljoprivredu glavna strateška grana razvoja mojkovačkog kraja turizam onda se nameće kao obaveza svim političkim i društvenim snagama da daju svoj nemjerljiv doprinos boljem životu svakog stanovnika Mojkovca. Lliberali Mojkovca, kao neko kome je domovina i rodni grad najveća vrijednost, imaju znanja, volje i spremnosti da svoje ljudske i stručne kapacitete ulože u progresivno unapređenje uslova i standarda života svih naših sugrađana. Evidentno je da se i pored vidljivih rezultata napretka u turizmu može i treba uraditi još toga kako bi zaokružili turističku ponudu mi u Odboru Liberalne partije Mojkovca, ćemo u skladu sa našim projektom Smart city Mojkovac, po završetku izbora i uključivanjem u organe lokalne izvršne vlasti pokrenuti potpuno rebrendiranje grada.

Suština ove ideje je da se istorija i tradicija mojkovačkog kraja kao neprolazna vrijednost iskoriste na način što će se od starih i djelimično sačuvanih objekat kuća, domova kulture, škola na gradskom a posebno na seoskom području njihovom revitalizacijom stvarati etno kuće koje će pričati priču svojim posjetiocima i turistima. Ove etno kuće smo nazvali „Mojkovčanka“ i predstavljaće zbir istorijske i kulturne baštine našeg kraja a činiće ih stalna postavka svih autohtonih alata i djelova pokućstva kojim su raspolagali naši preci a koji danas čine neodvojivu vezu sa duhom jednog davnog ali nezaboravljenog života. „Mojkovčanka“ će omogućiti gostima da je ne samo razgledaju već i da u njoj degustiraju domaće proizvode, vide kako su naši preci živjeli i radili, kako su obrađivali svoja imanja ali i da čuju više o našoj tradiciji ali i sadašnjosti. „Mojkovčanka“ će biti novi i vrijedan turistički ali i etnografski adut Mojkovca i Crne Gore i poslužiće u realizaciji strategije pozicioniranja Mojkovca kao jedne od najvažnijih destinacija kontinentalnog ali i planinskog turizma.

Ujedno najstarija kuća na prostoru Mojkovca će biti pretvorena u zavičajni muzej i tradicijsku kuću i predstavljaće reprezentan objekat naše prošlosti ali i vizije budućnosti jer bez poštovanja svojih predaka i njihovog rada ne možemo graditi ni našu ni budućnost svojih potomaka. Mojkovački liberali će samo kroz konkretne prijedloge projekata boljeg života Mojkovčana učestvovati u političkoj utakmici jer svaki drugi oblik političkog nadmetanja nam je stran i ne predstavlja ideju liberalizma koja nas je okupila i zbog koje smo se angažovali da budemo dio jednog uspješnog i pozitivnog tima za budućnost Mojkovca.

Andrea Raković predsjednica Odbora Liberalne partije Mojkovca


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me