• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Rabrenović kandidovao Službu zaštite Podgorice za nagradu 19. decembar

Posmatrajući sve što su službe Glavnog grada Podgorica u proteklom periodu preduzimale u cilju zaštite imovine i života građana Podgorice, mene kao stanovnika ovoga grada i odbornika u Skupštini ispunjava ponosom. Stoga, ovim putem, za sada nezvanično, želim da Službu zaštite i spašavanja Glavnog grada kandidujem za dobijanje 19 decembarske nagrade. Sve što su ti hrabri ljudi do sad uradili služiće na ponos svima nama i nadahnjivaće nas da i mi damo svoj doprinos boljoj i efikasnijoj gradskoj upravi.

 Liberalna partija Glavnog grada odaje priznanje i zahvalnost pripadnicima Službe zaštite i spašavanja koji su ulažući nadljudske napore u proteklih desetak dana bili angažovani na gašenju požara na teritoriji Glavnog grada Podgorica, posebno brda Gorica i Ljubović. Nesebičnim angažovanjem vatrogasaca brdo Gorica je ipak sačuvano i koliko god nam bilo žao svakog stabla koje je u ovim podmetnutim požarima stradalo, ipak imajmo u vidu da su sačuvani ljudski životi i imovina građana, a to je ono najvrijednije što svako društvo ima. Očekujemo od nadležnih organa da u što kraćem roku otkriju i kazne piromane koji su pokušali podmetanjem požara ne samo da unište najljepša gradska šetalista na brdima Gorica i Ljubavić, već da unesu nemir i paniku kod građana Glavnog grada.

Pred svima nama je period u kojem ćemo ličnim angažovanjem dokazati koliko istinski volimo Goricu i Ljubavić a samim tim i svoju Podgoricu. Vrijeme političkih fraza i floskula je prošlo, pred nama je period kad se djelima trebamo dokazati. 

Međutim ono što nas sve kao građane Podgorice iznenađuje je odnos predsjednika vlade gospodina Krivokapića prema Glavnom gradu i posebno Službi zaštite i spašavanja. Zar je bilo nemoguće da u svojoj zgusnutoj agendi obilaska parapolitičkih i paravjerskih skupova diljem vaseljene odvoji, makar, pola sata za razgovor sa podgoričkim vatrogascima i gradonačelnikom Podgorice. Za čovjeka koji ispred svjetovne stavlja crkvenu vlast krajnje je neprihvatljiv ovakav odnos posebno istupi u kojima kritizerstvom želi popraviti svoj neodgovoran odnos prema Podgorici i Podgoričanima.

Kako građani Podgorice gledaju na to što predsjednik vlade kao Podgoričanin i kao neko ko živi i stvara u Podgorici, ne nalazi za shodno da barem kao čovjek i sugrađanin posjeti ovu vitalnu službu za rad Glavnog grada i da pa barem kurtoazno ponudi svoju pomoći. Ako nikako ne može pomoći onda bi bilo dobro da se barem on i vlada dogovore da dio policijskih snaga koje služe za njihovo lično obezbeđenje preusmjere u zaštitu područja koja su pod velikim rizikom od podmetanja požara. Tako bi se barem djelimično odužio gradu u kojem je gradio svoju profesionalnu karijeru i prema kojem bi po logici, morao osjećati pripadnost koja se, za sada, ne očitava ni u jednom njegovom političkom istupu.

Jovan Rabrenović, predsjednik Odbora Glavnog grada Liberalne partije Crne Gore


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me