• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP Bar: Skandalozno imenovanje Višnjić za direktoricu O.Š. u Baru, Vlada će dobiti odgovor građana

Imenovanje suspendovane učiteljice Rade Višnjić za v.d. direktorice O.Š. „Jugoslavija“ u Baru, skandalozno je i dokazuje da je interes partijsko-klerikalnih krugova nove vlasti ispred interesa đece i učenika te da svoju revanšističku agendu ostvaruju po svaku cijenu, ne obazirući se na bilo kakvo moralno, etičko, profesionalno i zakonsko pravilo.

 

Višnjić je učiteljica koja je ranije suspendovana u istoj ovoj školi zbog niza skandala, nakon kojih nije iskazala ni trunke kajanja već nastavljala jednakom žestinom i drskošću da zloupotrebljava učenike, izruguje se javnosti, školi i zdravom razumu. Ona je u sred političko-crkvene kampanje tokom prijethodne godine učenike fotografisla sa nacionalnim zastavama, trobojkama, i takve slike javno plasirala kao političku propagandu. Kasnije je učenike ove škole javno pozivala na vjerske obrede SPC i u jeku pandemije korona virusa, uprkos epidemiološkim mjerama ugrožavala živote maloljetnje đece. U međuvremenu Višnjić je na društvenim mrežama revnosno veličala ratne zločine i zločince, negirajući svaku humanost, ljudskost i čast. 

Višnjić je neko ko je učenicima djetinjstvo žrtvovao na oltar svojeg patološkog nacionalizma, šovinizma i mržnje, politički instrumentalizijući djecu i pretvarajući prosvjetu u mračnjaštvo. Nezamislivo je da neko sa takvom pozadinom i referencama dobije priliku da upravlja školom i odlučuje za bilo šta u prosvetnoj zajednici i da vaspitava đecu. Ovo je prava slika sunovrat koji ova vlast sprema Crnoj Gori.

Jedino rješenje bilo bi da ministarka prosvjete Vesna Bratić, konačno, podnese ostavku nakon niza skandala. Nedavno trijumfom nepotizam i u podgoričkoj gimnaziji, a posebno ovoga koji je prevršio svaku mjeru drskosti i bahatosti. Premda se mnogo ne uzdamo u njen moralni kod, poručujemo da će vrlo brzo građani dati snažan odgovor na takvo ponašanje ove vlasti i staviti tačku na ovakve sramne pokušaje srozavanja Crne Gore i njene budućnosti. 

Opštinski Odbor Liberalne partije Bar


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me