• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Rabrenović: Novi izbori i nova Vlada jedino rješenje za izlazak iz krize

Crna Gora se nalazi u dubokoj krizi koja se može riješiti isključivo demokratskim i parlamentarnim dijalogom vlasti i opozicije bez prejudiciranja bilo kojeg rješenja ali uz obavezno uvažavanje trenutnog stanja i položaja u kojem se nalaze građani i institucije Crne Gore.

Više je nego jasno da je ekonomska situacija u državi do te mjere degradirana i da su aktivnosti koje državni organi sprovode dovele do otvaranja niza krupnih problema koji neminovno vode slabljenju standarda i otvaranju velikih i teško rješivih kriza. Prosto rečeno kod građana je prisutan strah koji ima svoje duboko utemeljenje u svakodnevnim skandalima i katastrofalnim odlukama koje postojeće institucije i njihovi čelnici proizvode i koji predstavljaju za svakog stanovnka Crne Gore turoban nagovještaj šta nas sveukupno čeka u daljem trajanju ove i ovakve političke većine. Izlaz iz trenutne situacije je jednino moguć ukoliko slaba i krhka a svakako nejedinstvena vlast udružena oko ličnih i stranačkih interesa, bude ozbiljno shvatila da je Crnoj Gori nužna jedinstvena i sigurna politika koju će reprezentovati politički subjekti koji imaju znanja, iskustva i volje da državu uvedu u EU i obezbijede neke nove proevropske političke i ekonomske paradigme.

Ovo se može jedino postići izborom nove vlade i novim nosiocima državnih i javnih funkcija a na tim mjestima mogu biti svi koji istinski a ne samo reklamerski, vjeruju i rade za interese građana i njihovu bolju budućnost. Znači crnogorski put u sigurnu budućnost može započeti samo novim izborima uz jasne uslove koje će dogovoriti svi sudionici političkog života a koji će u prvom redu regulisati zabranu miješanja stranih centara moći i njihovu destabilizaciju Crne Gore. 

Svako odlaganje nas vodi u sve dublji politički, a izvjesno i ekonomski sunovrat iz kojega ćemo kao društvo jednom sigurno izaći ali uz neuporedivo veće štete nego što bi to bilo u ovom trenutku. Nažalost, političke elite nijesu svjesne odgovornosti koju imaju prema ovoj, ali i budućim generacijama građana i građanki. 

Jovo Rabrenović,

potpredsjednik Liberalne partije Crne Gore


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me