• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Odnos prema Vuksanović Stanković politički revanšizam i odnos prema CG

Privođenje i maltretiranje prepoznate poslanice crnogorske Skupštine i ugledne profesorice Univerziteta, Draginje Vuksanović Stanković, na aerodromu u Beogradu sramotno je i grubo je kršenje i građanske slobode i diplomatske kulture i poštovanja države Crne Gore.

Osnovano sumnjamo da je ovakvo ophođenje prema poslanici Vuksanović Stanković, koja predstavlja najvišu instituciju države i građana Crne Gore, motivisano isključivo političkim revanšizmom radikalnih politika. Zvanični organi na aerodromu u Beogradu nijesu dali nikakvo obrazloženje za takvo ponašanje, tim prije što Vuksanović Stanković, kao poslanica, putuje sa diplomatskim pasošem i ima zaštićen status i olakšan prolaz.

Očigledno je da njeni jasni i snažni politički stavovi u odbrani građanske Crne Gore i njenog suštinskog, crnogorskog bića te borba za očuvanje identiteta i imena Crne Gore i svih njenih građana, ne prijaju beogradskim vlastima jer ruše njihove nacionalističke koncepcije stalnih sukoba, agresije i mržnje.

Ukoliko ima još i malo digniteta i državničkog ponosa, premijer i Vlada će osuditi ovakvo ponašanje i tražiti hitnu reakciju i obrazloženje vlasti u Srbiji povodom ovog slučaja. U suprotnom će i sami završiti sa takvim, i gorim, tretmanom iz Beograda, kada se potroši vrijeme i potreba za njihovim uslugama, a već su osjetili mali dio te prljave propagande koja djeluje prema Crnoj Gori godinama.

PR služba LPCG 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me