• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Demokrate se džaba kriju iza uvreda, pogodila ih istina, zavađaju narod lažima

Poštovani članovi Demokratske Crne Gore,

Na našu sreću i sreću Crne Gore, niti želimo niti umijemo odgovarati na način kako to vi stalno činite, jer toliki i takav nivo nevaspitanja, prizemnosti i vulgarnosti nije svojstven ni jednom liberalu a to je upravo ono po čemu se od vas razlikujemo. Svako od nas iz kuće ponese kućno a u ovom slučaju i političko vaspitanje i nasljeđe. Naše je časno i moralno, kako 1990.-e tako i 2021, a o vama najbolje govore oni ispod čijeg ste šinjela, velikosprstva, osuđenih zločinaca,raznih mladića i karadžića i miloševića izrasli i razvili se, pa analogno tome vi sve i da hoćete, ne umijete govoriti časno i pošteno, a mi kao humanisti zbog toga iskreno žalimo jer je očigledno da ni politička evolucija vas ne može dovesti do nivoa političkog homosapiensa. Može se i vaša i naša partija juče, danas ili sjutra zvati kako hoće, ali i vi i mi ostajemo isti oni ljudi kako smo to već opisali.     

Da vas, drage demokrate, kao politički starije kolege podsjetimo na neke činjenice koje pokušavate duboko u sebi da sakrijete, nadajući se da vas niko nikad neće podsjetiti na njih i da će vrijeme da pokrije vaše političke tragove. No što dublje gurate, ono više izlazi na površinu kako bi rekli u vašoj Zeti, poštovani potpisani odborniče Krstoviću, mada iskreno sumnjamo da ste Vi pisali saopštenje, jer je teško vjerovati da koristite onako bestijalne riječi čije značenje vjerovatno i ne razumijete a i koje teško možete i izgovoriti. Ko će kome ako ne svoj svome, pa Vam tako i vaš uvaženi predsjednik podvali saopštenje da ga Vi potpišete kako bi se žrtvovali za obećano mjesto na rukovodećoj funkciji u javnom sektoru.

Možda Vas je ponijela mladost ili ste imali iskusnog konsultanta koji vam je pomogao da sastavite tekst saopštenja u pravom JULovskom maniru vaše političke majke Mire Marković, ili kao da  je pisan iz glave idejnog mentora vaše politike Ljubiše Ristića glavom i perom. Pa kao što to biva kod JULovaca, ne odgovoriste ni na jedan izneseni argument sa naše strane na račun vašeg lidera i njegove brzopletosti i pristrasnosti. No njega možemo da razumijomo, jer se teško nosi sa bremenom dvostrukog života, pa mora u isto vrijeme biti i evroskeptik i evroentuzijasta,  biti i za nezavisnu državu Kosovo i za Srbiju sa južnom autonomnom pokrajinom, biti za Moskvu i za Vašington, biti i za SPC i za sekularizam. Teško je vama da se izborite sa trenutnom situacijom u kojoj ste primorani da promijenite kurs i da zaboravite na čiču Dražu i ostale fašističke saradnike i prigrabite NATO i odbranu Crne Gore do zadnje kapi vaše krvi.

Gospodine Krstoviću ne rekoste ni jednom riječju da nijesmo saopštili istinu za popa Gojka niti demantovaste naše navode, već naprotiv, upravo vašim prizemnim rječnikom u maniru sitnog  piskarala potvrdiste da ste pogođeni strijelom istine tačno u sred julovskog, pardon, snpeovskog srca, jer ne treba zaboraviti od čega ste nastali. A nastali ste od vitog rebra SNP-a i Sedmog bataljona u prvom nasljednom redu a u drugom nasljednom redu upravo od DPS-a. Samim tim vi demokrate politički ste unuk zajedničkog DPS-a i vašim venama teče upravo izvorna dpsova politička krv barem jednu trećinu. Mladi ste pa možda vam to nijesu rekli ili su tu porodičnu istoriju od vas skrivali kao i puno šta drugo što uspješno skrivate od građana, mladi jeste ali imate i dokazane veterane i penzionisane funkcionere koji su kao borci protiv nepotizma i korupcije prvo pojurili da sebe iz penzije postave na najveće državne funkcije a članove svojih porodica i partije namjeste na glavna rugovodeća mjesta u energetskom sektoru. I gospodine Krstoviću kad pomenete liberale treba da ustanete i to ime izgovorite sa najdubljim poštovanjem i pijetetom, jer smo upravi mi dominantno obnovili nezavisnost države u kojoj se sad grabite za funkcije i pokušavate da ostvarite mladalačke snove bez znanja i referenci, a sve do nedavno ste upravo vi demokrate sprovodili planove vaših finansijera iz crkve Srbije i radili na uništavanju crnogorskog identiteta. Upravo vaši odbornici su nevješto u Beranama pokušali da prikriju podršku grupaciji koja je namjeravala da jednu od ulica u tom gradu nazove po jednom od četničkih fašističkih vođa i neprijatelja sadašnje Crne Gore.

Otrcanim i već odavno dosadnim manirom uvreda i izmišljotina i ovoga puta pokušavate liberalima podmetnuti nešto u što i sami ne vjerujete, ali manjak političkog morala vam nalaže da budete uporni makar i bez minimuma dostojanstva. Uvrede Vas neće osloboditi obaveze da jasno i pred ciijelom javnosti priznate da ste pokušali po nalogu vaših klero-nacionalističkih ideologa iz Srpske pravoslavne crkve, još jednom da unesete dodatnu podjelu u crnogorsko društvo. Jasno je nama da prvi čovjek vaše partije ujedno i predsjednik Skupštine Crne Gore, a do juče vatreni zagovornik „srpskog sveta“, danas ima obavezu da se pred svijetom i EU i NATO partnerima deklariše kao savremeni evropski političar iako mu u grudima još uvijek bije Čiča Draža a u glavi odzvanjaju vatreni govori kojima se iz  Zete borio za savez srpskih zemalja. Ali morate prestati da neistinama i spinovima dijelite Crnu Goru kako bi glasačima ostavili privid izvorne prosrpske partije.

Odlučite se hoćete li ostati na pozicijama zakletog borca za evropsku i demokratsku Crnu Goru kakvim se predstavljate ili ćete biti ono što najbolje znate da radite, opasni remetilački i svađalački faktor na političkoj sceni.

PR služba LPCG

Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me