• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Policija ostala bez vozila, sigurnost ugrožena, ko će odgovarati?

Naviknuti na svakodnevna neprijatna iznenađenja koja dolaze iz parlamentarne većine i njihovog apostolsko-ekspertskog ogranka, koji zovemo vlada, opet nas je sve šokirala činjenica da je Uprava policije ostala bez preko 120 patrolnih vozila nakon što je istekao operativni lizing. Prosto je neshvatljvo da se nešto ovako može desiti u jednoj državi i da policija ostaje bez jednog od osnovnih sredstava za efikasan rad. Nekada je crnogorska policija bila regionalno prepoznata po savremenim uniformama, opremi, obučenosti policajaca, a danas je predmet neukusnih šala u državama regiona. Nesposobnost vodećih ljudi  Vlade Crne Gore, Ministarstva finansija i MUP-a da svojim građanima obezbijede sigurnost koju, valjda, svaka država ustavom definiše, svaka da, ali Crna Gora izgleda ne.

Dok vaši visoki funkcioneri izazivaju saobraćajne nesreće, zloupotrebljavajući oskudne resurse i dok se dijele službena vozila bez mjere i granice, a vi se udobno vozite u svim onim službenim kolima koja ste u predizbornim obećanjima prodavali, službenici policije ostaju bez vozila. Toliko o tome koliko imate osjećaja i znanja da poboljšate uslove rada policajcima koji svakodnevno obavljaju neke od najtežih i najopasnijih poslova.

Umjesto što angažujete svo policijsko ljudstvo da snima i fotografiše mirne patriote koji iskazuju ljubav i odanost svojoj državi pošaljite te ljude na zaslužene odmore i omogućite im da sa svojim porodicama žive život u kojem neće svakog dana živjeti u isčekivanju šta je sljedeće bez čega će zbog vašeg neznanja ostati.

Liberalna partija  je u prethodnih šest mjeseci nekoliko puta upozoravala vladu i njene „eksperte“ da će nas njihova ekspertska znanja skupo koštati. Još jednom vas podsjećamo da je postupak pripreme javnih nabavki na novou države morao biti završen do kraja januara i da nakon toga mogu nastupiti posljedice za cjelokupan sistem državne uprave, posebno u oblasti zdravstva, obrazovanja, poljoprivrede i sektora bezbjednosti.

Svjesni smo da u svom neznanju nova vlada i parlamentarna većina koja joj svesrdno daje podršku neće okom trepnuti što je sistem javnih nabavki već skoro pola godine u blokadi, sto cijela država trpi nesagledive posljedice i na kraju što će se sve ovo reflektovati na one koji nijesu krivi za ovakav neodgovoran pristup nove apostolsko-svetosavske većine. Uključujući i poslovično neobaviještenu URA-u!

Valjda zauzeti bizarnim zapošavanjima i čerupanjem po dubini, nijeste smatrali dostojnim da usvojite budžet i time stvorite makar i minimalne uslove za deblokadu sektora javnih nabavki.

Za vas gospodo iz Vlade Crne Gore imamo samo jedno pitanje, ko će biti odgovoran ukoliko se zbog vaše nesposobnosti i nemogućnosti policije da pravovremeno reaguje dogodi neki teži incident sa posljedicama po ljudske živote ili njihovu imovinu?


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me