• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Crna Gora na korak od bankrota

Samo par sati poslije neodgovornih i skandaloznih izjava potrpredsjednika vlade u tehničkom mandatu izrečenih pred kamerama jedne od najvećih globalnih televizija, a svega nekoliko dana po takođe skandaloznoj izjavi istog državnog funkcionera u Briselu na račun bratske države Kine vrijednost euroobveznica Crne Gore se stropoštala. Zamislimo kakav diletant treba neko da bude pa da izjavi za BBC da bi Crna Gora teoretski mogla ostati bez dijela teritorije ako se ne ispoštuje ugovor sa Kinezima. Ovo je izjava nakon koje bi SDT hitno morao ispitati navedenog funkcionera vlade u ostavci Abazovića i to zbog čina veleizdaje i predaje teritorije sopstvene države stranoj sili. Umjesto da gospodina, čija je vlada pa i on sam u ostavci, na aerodromu dočekaju policijske snage i sprovedu na saslušanje on je nastavio da se šepuri i da sa svojom kvazi vladom pravi nove štete na račun građana Crne Gore.

Crna Gora je na ovaj način prvi put u svojoj dugoj i slavnoj istoriji doživjela da je njene vođe ruše i uništavaju na način ekonomskog zatiranja i bankrotstva. I neka da je samo došlo do blamiranja pomenutog potpredsjednika vlade u ostavci Abazovića već se tom piromanskom piru pridružila i ekipa već dokazanih neeksperata izabranih na ministarske pozicije sa liste srpske crkve pa se tako finansijski mogul Spajić sa svojim saradnicima rugao na svom tviter nalogu državi Kini. Podsjećanja radi to je isti onaj Spajić koji je kao nezaposleno lice pregovarao o zaduživanju Crne Gore za 900 miliona eura da bi kad je postao ministar u vladi Crne Gore samo formalno obavijestio nas građane da smo zaduženi preko 100 posto BDP-a. 

Ali šta drugo očekivati od funkcionera vlade u tehničkom mandatu kad znamo da koliko su stručni nijesu uspjeli da budžet Crne Gore predlože do 31. marta te da su zato po sili Ustava pali na isti način kako je pala i vrijednost euroobveznica Crne Gore. 

Za šest dana vrijednost državnih obveznica Crne Gore pala je 6,4 posto i na njihovom tržištu je u toku velika rasprodaja crnogorskih euroobveznica nastala usljed skandaloznih izjava i dodatnih još skandaloznijih interpretacija crnogorskih zvaničnika o dugovanju prema kineskoj Exim banci. 

Poslije ovih šokantnih izjava, članova vlade Crne Gore u tehničkom mandatu, nema više govora ni o turističkoj sezoni ni o dolasku bilo kojeg investitora na ovo područje jer će nas od sad obilaziti svi koji žele da svoj novac ulože u sigurnu i pouzdanu državu a Crna Gora je za samo pola godine postala crna tačka na evropskom kontinentu.


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me