• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Glasno ćutanje države na skoro 1000 duplo upisanih birača u Nikšiću

U medijima se pojavila šokantna informacija da se u biračkom spisku u Nikšiću nalazi 954 lica koja mogu biti duplo upisani birači koji pravo glasa ostvaruju i u Nikšiću i u državi Srbiji. Sve ovo dešava se u samoj završnici izborne kampanje a izbori su praktično za nekolio dana. U takvoj situaciji ne bi smjelo da postoji ni tračka sumnje u ispravnost biračkog spiska.

Javnost je obaviještena da su o svemu informisani i nadležni organi, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Uprava policije, tužilaštvo, no još uvijek niko od nadležnih nije obavijestio građane o čemu se radi i da li je izborni proces u Nikšiću upšte regularan ili postoji sumnja u njegovu regularnost već sada? Kada na sve ovo pridodamo i miješanje zvaničnih vlasti republike Srbije i entiteta RS iz BiH, te veliko prisustvo njihovih funkcionera, poslanika i stručnjaka u Nikšiću, plašimo se da sve to ne doprinosi demokratskoj atmosferi a najveća odgovornost je na aktuelnoj Vladi.

Pozivamo nadležne institucije i funkcionere koji su informisani o ovom skandalu da hitno riješe ovaj slučaj i informišu građane o eventualnim nepravilnostima u biračkom spisku koje direktno utiču na legitimnost izbornog procesa.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me