• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

POPOVIĆ: Islamska obilježja da budu na zastavi

Crna Gora je građanska država, i ja ću se zalagati da i islamska obilježja nađu svoje mjesto na grbu i zastavi Crne Gore, kazao je u razgovoru za Dnevne novine predsjednik Liberalne partije Andrija Popović.

On je naglasio da je ovo njegov lični stav, a da će se LP po ovom pitanju odrediti kada inicijativa dođe u skupštinsku proceduru. Popović ocjenjuje da je stanje u stranci na čijem je čelu stabilno, iako je bilo evidentnog neslaganja među članovima Glavnog odbora povodom inicijative o podršci kandidatu DPS-a Filipu Vujanoviću.

"Situacija je bila neugodna što se tiče podrške Vujanoviću, jer postoje brojne razlike izmedu nas i kandidata DPS-a oko identitetskih pitanja, oko statusa CPC, ali GO je većinom glasova konstatovao da je naš interes da sada pobijedi kandidat DPS-a, kandidat vladajuće koalicije, jer smo smatrali da bi pobjeda kandidata opozicije dovela do destabilizacije Crne Gore", kaže Popović.

Popović izražava nezadovoljstvo kako DPS poštuje sporazum sa LP-om.
"Mi smo veoma nezadovoljni kako se poštuje koalicioni sporazum od strane DPS-a, to se konstatovalo nekoliko puta. Sad je napravljen zapisnik gdje je nabrojano kada se moraju neke obaveze izvršiti, aii očigledno je da DPS ne želi da dijeli vlast", kaže Popović i najavljuje mogućnost raskida koalicije.

LP je ušla u koaliciju da bi preuzela odgovornost, a ne da bi dobila tih nekoliko fotelja. Biću prvi koji ću tražiti da ako se ne ispoštuje ovo što smo na posljednjoj sjednici odredili kao zaključke, da se u najmanju ruku zamrzne status LP u koaliciji, kazao je Popović.


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me