• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Napadima na slobodnu medija Abazović bi da stavi sve pod kontrolu

Besprizornim napadima na slobodu medija, bilo provladinih ili onih koji imaju uređivačku politiku koja ne odgovara stavovima vlasti, potpredsjednik Vlade Abazović bi da stavi pod potpunu kontrolu medijsku scenu i da ugasi svaki kritički ton u javnosti. Nakon što je isto pokušao podizanjem krivičnih prijava, preko svojih funkcionera, protiv uglednih akademika i profesora koji su se usudili da kritikuju rad vlasti.

Konkretno, posljednjim klevetničkim napadima na portal aktuelno.me koji djeluju kritički, kako god se to nekom dopadalo, Abazović pokušava da zloupotrijebi i pozicije tužilaštva i sudstva i upregne ovu nezavisnu granu vlasti u korist svoje lične i partijske politike. Ovo predstavlja uvođenje jednoumlja u kojem niko ne smije da posumnja u ispravnost djelovanja bezgriješnog vladara.

Pozivamo zato i javnost ali i čitavu medijsku zajednicu da bojkotoju ovakve vanredne-vikend press konferencije Vlade na kojima se izlivaju bujice populizma, demagogije i antidemokratskih vrijednosti, koje uglavnom vrijeđaju razum crnogorskih građana. Vladi i njenom vrhu mora se poslati poruka da neće moći tek tako da guše slobodu medija i govora svakog ko im nije po volji.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me